Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De bovenverdieping van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Picardie in Gennep wordt een sociaal pension.</p>

De bovenverdieping van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Picardie in Gennep wordt een sociaal pension.

(Foto: Mans Pere)

Voormalig Groene Kruisgebouw Gennep wordt sociaal pension

  •   keer gelezen

GENNEP | Al enige tijd doen er zich geruchten in de rondte dat het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Picardie in Gennep gaat dienen als opvang voor daklozen- en of drugsverslaafden. Woningbouwcorporatie Destion, sinds 2008 eigenaar van het pand, heeft bekend gemaakt dat deze geruchten niet kloppen. Een deel van het pand wordt omgetoverd tot een sociaal pension, om mensen met acute woonproblemen tijdelijk onderdak te bieden. 

Destion: “Helaas doet er een gerucht de ronde dat er een opvang komt voor drugsverslaafden, daklozen of andere soortgelijke doelgroepen. Dat is niet het geval! We hopen juist met deze voorziening een tijdelijk woonprobleem voor de inwoners van onze gemeenten op te kunnen vangen.”

Oorspronkelijk plan
Oorspronkelijk was Destion van plan het gebouw af te breken om er grondgebonden seniorenwoningen te bouwen. Echter heeft gemeente Gennep een deel van het achterliggende perceel betrokken bij het nieuw te bouwen Kind Educatie Centrum (KEC). Hierdoor kwamen de plannen van Destion op losse schroeven te staan en moest een nieuwe bestemming worden gezocht.

Nieuwe bestemming
Een nieuwe bestemming is deels gevonden met de komst van een dagbestedingsruimte voor ouderen met zorgvraag. Deze is ingericht op de begane grond van het voormalige Groene Kruisgebouw en wordt geëxploiteerd door Proteion Welzijn.

“Voor de verdieping zochten we naar een maatschappelijke bestemming waar ook behoefte aan is.” aldus Destion. Het komt vaak voor dat er in de regio waarin Destion actief is, dan mensen een tijdelijke woonoplossing zoeken. Dit bijvoorbeeld wegens scheiding. “Destion heeft hiervoor (nog) geen mogelijkheden. Met de realisatie van deze vier zogenaamde sociale pensions, krijgen we die wel.” Het viertal woningen zal volledig gestoffeerd worden opgeleverd, zodat de tijdelijke bewoners geen inrichtingskosten hebben. Wanneer de appartementen in de verhuur gaan is niet bekend. De toewijzing zal worden verzorgd in samenspraak met gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.

Elders in de regio
Destion onderzoekt of er elders binnen de regio eenzelfde voorziening gerealiseerd kan worden.

Meer berichten