Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het Boxmeerse theater De Weijer krijgt in ieder geval voor de rest van het jaar subsidie van de gemeente</p>

Het Boxmeerse theater De Weijer krijgt in ieder geval voor de rest van het jaar subsidie van de gemeente

(Foto: De Weijer)

De Weijer krijgt subsidie om de doorloop er in te houden

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het Boxmeerse theater De Weijer krijgt in ieder geval voor de rest van het jaar subsidie van de gemeente, hopend dat ‘de doorloop er in blijft’. Dat heeft wethouder Willy Hendriks bevestigd. De gemeente maakt maximaal €4500 euro per maand vrij voor om het theater, zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, te ondersteunen. 

Maandag 6 oktober werd bekend gemaakt dat ook de theaters in de veiligheidsregio Noord Brabant aanspraak konden maken op de toen geldende uitzonderingsregeling, wat hen in staat stelde om meer dan 30 mensen te ontvangen mits dit coronaproof mogelijk was. Een ware opluchting voor De Weijer en de gehele theaterbranche in deze veiligheidsregio. Met ingang van de maatregelen die zijn aangekondigd tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober, blijkt deze uitzonderingsregel echter van korte duur. Ieder theater in Nederland is weer gebonden aan een maximum van 30 gasten per voorstelling.

Het geld dat nu door de gemeente beschikbaar wordt gesteld is vooral bedoeld om De Weijer ten tijde van deze strenge maatregelen alsnog draaiende te houden. Met het geld moeten de kosten die het theater maakt gedekt kunnen worden. “De Weijer is een belangrijke cultuurtempel voor ons. Dat willen we graag behouden” vertelt wethouder Willy Hendriks.

Meer berichten