Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Sport doet iets met je</p>

Sport doet iets met je

(Foto:)

Nationale Sportweek Cuijk een zeer geslaagde week

  •   keer gelezen

CUIJK |  Op vrijdag 18 september startte de Nationale Sportweek met het thema; Wat doet sport met jou? Cuijk Beweegt organiseerde een week lang verschillende activiteiten voor jong en oud. Iedereen kon meedoen, met of zonder beperking. Volgens Cuijk Beweegt was het ‘een zeer geslaagde week‘.

De Nationale Sportweek werd officieel en actief afgetrapt met de Ben Bizzie openingsdans tijdens de gymles. De rest van de week werden de kinderen op verschillende basisscholen uitgedaagd om uitgeroepen te worden tot de sportiefste klas van Cuijk. Daarvoor gingen ze aan de slag met een beweegposter vol opdrachten. Opdrachten als het bedenken van een gymles, een beweegparcours in de klas bouwen of juist een TikTok filmpje opnemen. Beweegcoach Osama ontving alle inzendingen: “De kinderen hebben écht hun best gedaan! Binnenkort verassen we de sportiefste klas van Cuijk. Wie dat is? Dat houden we nog even geheim!”

Naschools sporten
Tijdens de Nationale Sportweek is het naschoolse sportaanbod in Cuijk weer opgepakt. Zo konden kinderen deelnemen aan een stoere kickboks training en het trefbaltoernooi. Maar ook het concept ‘Sporten in de buurt’ is weer van start gegaan. Hierbij gaan de beweegcoaches van Cuijk Beweegt met de bakfiets door de verschillende wijken om te sporten met de kinderen. Loes: “Iedere week nemen we nieuwe en uitdagende spellen mee die we gaan doen. Dus kom vooral eens met ons meedoen!” Naast al deze leuke activiteiten hebben er ook een aantal sportieve initiatieven plaatsgevonden bij sportverenigingen. Sommige verenigingen organiseerde een open training voor nieuwe leden. Iedereen was van harte welkom om mee te doen en een nieuwe sport te leren kennen. Youp: “Een zeer geslaagde sportweek waarin we zelfs een aantal wandel- en hardloopgroepen actief bezig zagen met steeds meer deelnemers!”

In beweging blijven
Ook buiten de Nationale Sportweek kun je ontdekken wat sport met jou doet. Iedereen kan en mag meedoen. Jong, oud, met of zonder beperking. Wil jij zelf graag sportief bezig blijven? Dat kan! Neem een kijkje op www.cuijkbeweegt.nl of neem contact op met beweegcoach Osama via osama@cuijkbeweegt.nl. “Samen zorgen we voor een gezond Cuijk!”

Meer berichten