Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De teststraat in het voormalige Formido pand is klaar voor gebruik</p>

De teststraat in het voormalige Formido pand is klaar voor gebruik

(Foto: Ten Haaf Fotografie)

Cuijkse coronateststraat wacht op ingebruikname

  •   keer gelezen

CUIJK | De coronateststraat aan de Cuijkse Grotestraat lijkt volledig klaar te zijn voor gebruik. Het voormalige pand van bouwmarkt Formido is voorzien een nieuw ingebouwde roldeur om auto’s naar binnen te laten rijden. Eenmaal binnen staat een 8-tal teststraten klaar waar mensen zich kunnen laten testen. Wanneer de Cuijkse teststraat daadwerkelijk in gebruik wordt genomen is echter nog steeds onbekend. 

GGD Hart voor Brabant maakte op donderdag 8 oktober bekend flink op te schalen in laboratoriumcapaciteit. Hierdoor kon ook de testcapaciteit vergroot worden, wat de al bestaande teststraten in Uden, Tilburg en Rosmalen in staat stelde op volle capaciteit te draaien. Zodra er nóg meer laboratoriumcapaciteit beschikbaar komt, zal de GGD ook de teststraat in Cuijk in gebruik gaan nemen. Over deze verder uitbreiding van labcapaciteit is dus vooralsnog niets bericht.

Het Duitse laboratorium Eurofins zorgt voor de beschikbaarheid van labcapaciteit. Verder opschaling zal na afstemming op landelijk niveau iedere twee weken worden geanalyseerd en bijgesteld. Naast labcapaciteit is het opschalen van de testcapaciteit tevens afhankelijk van onder meer beschikbaarheid van locaties, materialen en personeel.

Meer berichten