Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Zo&rsquo;n cadeaukaart is altijd een feestje. </p>

Zo’n cadeaukaart is altijd een feestje.

(Foto:)
Maas Driehoek tourspel

Winnaar tweede prijs: ‘Je moet van tevoren een beetje de etappes bekijken’

  •   keer gelezen

CUIJK | “Ik doe al jaren mee met dit soort tourspelletjes” vertelt Peter Lenkens enthousiast. “Maar ik ging er niet vanuit dat ik bij deze in de prijzen zou vallen.” Toch waren de 2325 punten die de Wanroijenaar in het Maas Driehoek Tourspel bij elkaar gesprokkeld had, voldoende om de tweede prijs in de wacht te slepen. Goed voor een cadeaubon van Expert Cuijk ter waarde van €250,- euro!

Vol kennis vertelt Peter over zijn succesvolle werkwijze. “Je moet van tevoren een beetje de etappes bekijken. Op basis daarvan plan je in hoeveel sprinters je in gaat zetten. En hoeveel klimmers heb je nodig? Dit keer was er bijvoorbeeld maar één tijdrit, dus daar hou ik dan rekening mee.” De ware wielerkenner doceert rustig maar overtuigend de wijze lessen. “Bergetappes zijn een soort wedstrijd in een wedstrijd. Je hebt een groepje renners die snel aanvallen en gaan voor de etappeoverwinning. Die staan meestal wat verder weg van het klassement. Naar mijn idee zijn dus juist de rijders die voor het klassement gaan, het belangrijkst in dit tourspel.”

Of Peters tactiek de enige juiste is valt natuurlijk te betwisten, maar dat het zijn vruchten heeft afgeworpen staat buiten kijf. De cadeaubon van Expert Cuijk komt bij Peter goed terecht, ondanks dat hij nog niet direct weet wat hij er voor gaat kopen. “Je hebt het niet zo snel in de gaten, maar in vrijwel ieder huis liggen wel een stuk of 50 producten die te koop zijn in dit soort winkels” vertelt Tjerk de Sain van Expert. “Dus zo’n cadeaukaart is altijd een feestje.” Peter kan dit enkel beamen. “Het is een prachtige prijs die ongetwijfeld van pas komt, dat zie ik nu al terwijl ik hier om mij heen kijk. Ik ben er heel erg blij mee. Volgend jaar doe ik zeker weer mee!”

Meer berichten