Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Kinderen van groep 8 experimenteren met jodium tijdens de meeloopdagen op Metameer jenaplan Boxmeer.
Kinderen van groep 8 experimenteren met jodium tijdens de meeloopdagen op Metameer jenaplan Boxmeer. (Foto: )

Groep acht maakt kennis met Metameer op de meeloopdagen

  •   keer gelezen

STEVENSBEEK/BOXMEER | Voor groep acht is dit het laatste jaar op de basisschool. Daarna gaan deze kinderen naar de middelbare school. Hoe gaat dat straks in de brugklas? De groep 8’ers ervaren zelf het onderwijs bij Metameer op de meeloopdagen in november. Een eerste kennismaking die ze helpt bij hun schoolkeuze. Deze brugklasser maakte zijn keuze na de meeloopdag: “Het waren leuke lessen en een mentor legt uit hoe het gaat die dag. Het is gewoon een fijne school.”

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen van groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) een goede schoolkeuze kunnen maken. We zouden ze graag ontmoeten op onze school. Gezien de situatie moeten we kijken naar wat mogelijk is,” zegt rector Berita Cornelissen. De meeloopdagen voor kinderen van groep acht gaan door. Kinderen volgen lessen in de ochtend of middag. Hoe krijg je les op Metameer? Wie zijn straks je docenten? Hoe is de sfeer op school? Groep acht gaat het zelf ontdekken tijdens de meeloopdagen: dinsdag 10 november en woensdag 11 november op de jenaplanlocatie in Boxmeer. Dinsdag 17 november en woensdag 18 november zijn de meeloopdagen op de locatie in Stevensbeek. 

Elke groep heeft een mentor die informatie geeft over de dag en de kinderen begeleidt. In Boxmeer krijgen kinderen daarnaast uitleg over het jenaplanonderwijs en de manier van werken op school. Maar tijdens de meeloopdagen gaan ze het onderwijs op Metameer vooral zelf ontdekken. Ze volgen een creatief (kunst)vak, een theorievak en kinderen kunnen een eerste indruk krijgen van tweetalig onderwijs (tto). In Stevensbeek maken kinderen ook kennis met de beroepsgerichte vakken.

Aanmelden voor de meeloopdagen kan tot maandag 26 oktober op Metameer.nl. 

Meer berichten