De afgevaardigden van de drie scholen werden opgehaald met een heuse Amerikaanse schoolbus
De afgevaardigden van de drie scholen werden opgehaald met een heuse Amerikaanse schoolbus

Leerlingen Merlet praten mee over toekomst

Algemeen 530 keer gelezen

CUIJK/GRAVE/MILL | Het Merletcollege werkt aan een nieuw schoolplan voor de periode 2021-2025. In dit plan wordt er naar zowel het verleden als de toekomst gekeken om zo de school nog beter te maken. Iedereen die bij de school betrokken is krijgt de kans om mee te praten over de invulling van het plan. Maandag 12 oktober waren de leerlingen aan de beurt. 

Een afvaardiging van de vestigingen uit Cuijk, Grave én Mill werden per Amerikaanse schoolbus opgehaald om elkaar te ontmoeten bij het Inspyrium in Cuijk. Eenmaal daar werd er goed gesproken over de goede en minder goede punten van het Merletcollege. Uitgangspunt daarbij waren de uitkomsten van tevredenheidsenquêtes die ouders en medewerkers hadden ingevuld.

Het blijkt dat de leerlingen – net als ouders en medewerkers – erg te zijn spreken over de veilige, prettige sfeer en het goede contact tussen leerlingen, ouders en medewerkers. Docenten leggen goed uit, hanteren duidelijke regels, bieden waar nodig hulp, treden op tegen pestgedrag en weten te motiveren. Mentoren zijn betrokken en goed op de hoogte van wat er op school en thuis speelt.

Maar er zijn ook verbeterpunten. Leerlingen willen graag een flexibeler rooster, dat beter aansluit bij hun persoonlijke voorkeuren en talenten. Chromebooks moeten meer ingezet worden. Het afval moet beter gescheiden worden en de verwarming moet uit als het raam open is.

Deze feedback van leerlingen vindt rector Heere enorm waardevol. Zij kijkt terug op een inspirerende bijeenkomst, waarbij betrokken leerlingen concrete doelen voor de toekomst geformuleerd hebben. Een van de leerlingen vatte het doel van de middag treffend samen: ‘Het was een interessante middag, waarin wij samen met de rector het Merletcollege weer beter hebben proberen te maken. Ik hoop dat ik heb bijgedragen aan een goed en mooi schoolplan voor 2021-2025.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant