Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Mascha Hol - de Vries en Diederik Hol. D&eacute; tuinaannemers van Heijderhoff.</p>

Mascha Hol - de Vries en Diederik Hol. Dé tuinaannemers van Heijderhoff.

(Foto: )

Heijderhoff Hovenier: 'Wij noemen onszelf tuinaannemer'

  •   keer gelezen

HEIJEN | Het is weer de tijd van het jaar waarin de bomen minder blad bevatten dan de straten waar ze over waken. De zomer is definitief voorbij. Het zonnetje, hoewel nog steeds prachtig, is veelal niet meer warm genoeg om het buiten zitten tot een waar feestje te maken. Maar als het aan Mascha Hol – de Vries en Diederik Hol van Heijderhoff Hovenier ligt hoef je daarom nog niet minder van de tuin te kunnen genieten. Van een perfect aangelegde tuin geniet je immers ieder seizoen.

“Wij noemen onszelf tuinaannemer. In België is dat een heel normaal begrip maar hier in Nederland nog niet”vertelt Mascha van Heijderhoff Hovenier. Maar juist het voor de zuiderburen bekende begrip is het meest lading dekkend voor de Heijense tuinspecialisten. Bij de aanleg van die prachttuin werkt Heijderhoff ontzettend veel samen met diverse vakmensen uit de regio. Heijderhoff vormt dan het aanspreekpunt en ontzorgt hierin de klant. Het aanleggen van een tuin om jaren van te genieten is immers zo veel meer dan enkel een terras aanleggen en groen planten. “Wij kijken bijvoorbeeld naar de inkijk, en hoe we dat op een natuurlijke manier kunnen oplossen. En hoe staat het huis in het landschap zelf? Staat het wat hoger, of juist wat lager? Door op een andere manier naar de omgeving te kijken ontwerpen wij de mooiste tuinen.”

Voor de eerste schop in de grond gaat hebben ze bij Heijderhoff al een heel tuinconcept uitgedacht en omgevormd tot plattegrond, 3D tekening en zelfs een korte animatie. Op die manier kan al een klein beetje geproefd worden van de toekomstige tuin. In deze ontwerpfase kijken Mascha en Diederik een stuk verder dan enkel ‘mooi’. “Wij denken vooral ook aan de praktische en gebruiksvriendelijke leefwijze bij een tuin. Zo horen we bijvoorbeeld van veel mensen dat ze graag veel groen zien, maar er weinig onderhoud aan willen hebben. Dan hebben wij meteen een passend beplantingsconcept” vertelt Mascha. “Maar je moet bijvoorbeeld ook goed nadenken over de toekomstplannen. Stel, je weet nu al dat er ooit een veranda of zwembad in je tuin komt, dan is het goed daar vast rekening mee te houden bij het inrichten.”

Voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen maken de Heijenaren, naast een passend beplantingsplan, ook veelvuldig gebruik van de eerder genoemde beplantingsconcepten. Kant en klare plantencombinaties die er prachtig uit zien, goed samengaan én gemakkelijk in onderhoud. Als dealer van ‘Prairie Garden’ kan Heijderhoff tientallen beplantingsconcepten eenvoudig regelen.

De innoverende groene vingers van Heijderhoff beperken zich echter niet enkel tot planten. De buitenlamp ‘Salute’ is hiervan het perfecte voorbeeld. Diederik heeft deze stijlvolle buitenlamp geheel zelf ontworpen en ontwikkeld. De gebogen conische lamp combineert hoogwaardige, duurzame techniek met bijpassend groen, om zo de tuin altijd in de spotlight te zetten.
"Daarnaast we hebben ook de ‘BeeLoft' al op diverse locaties in Nederland mogen plaatsen. Een kant en klaar insectenhotel, ontzettend goed voor de biodiversiteit” vult Mascha aan.
De buitenlamp Salute van Heijderhoff is te aanschouwen in de Tuinen van Appeltern. Nu het tuinzitseizoen aan zijn einde is gekomen is deze natuurlijke showroom dé plek om inspiratie op te doen voor een ware groenmetamorfose. Mocht een bezoekje aan deze tuinen nou nog niet genoeg zijn, neem dan ook eens een kijkje op www.heijderhoff.nl

Meer berichten