Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto:

CAM-avond over Noord-Korea geannuleerd

  •   keer gelezen

MOLENHOEK | “Helaas moeten wij de voorgenomen lezing over Noord-Korea door Marc Roth op dinsdagavond 27 oktober in gemeenschapshuis “De Wieken” annuleren” dat meldt de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM). Omdat het gemeenschapshuis te boek staat als horeca-locatie kan de lezing niet doorgaan. Dit terwijl het veilig ontvangen van maximaal 30 gasten wel mogelijk is op de locatie.

“Pas over een week of drie kan bezien worden of de volgende CAM avond nog wel doorgang kan vinden.” Indien dit wel het geval zal zijn, dan staat de lezing “Medische innovaties kritisch bekeken”, van prof. dr. Maroeska Rovers op de planning. 

De geplande spreker, Marc Roth, heeft meermaals het zeer gesloten land Noord-Korea bezocht. Vaker kwam hij met meer vragen terug dan waarmee hij was vertrokken. Bij een bezoek eraan, zo zegt hij, dringt zich voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? Is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? Wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze Westerse bril? Het plan was om gedurende deze avond dieper in te gaan op deze vragen en het verder zo onbekende mysterieuze land. Of de lezing van Marc Roth in 2021 alsnog zal terugkeren op de agenda is niet bekend.

Meer berichten