Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Lokale CDA-afdelingen Land van Cuijk bundelen krachten!</p>

Lokale CDA-afdelingen Land van Cuijk bundelen krachten!

(Foto: )

Lokale afdelingen CDA gaan fuseren

  •   keer gelezen

REGIO | De lokale afdelingen van het CDA in heel het Land van Cuijk gaan fuseren tot één grote partij. Tot deze samenwerking behoort, naast de afdelingen van gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis, ook die van Grave. Samen willen de afdelingen ‘één sterke, krachtige en vertrouwde partij midden in de samenleving’ vormen. 

De lokale partijen vinden het belangrijk dat ook in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, de partij voor iedere bewoner toonaangevend is. Gezamenlijk willen de CDA-afdelingen koers zetten op een sterke vertegenwoordiging in de toekomstige gemeenteraad en het lokale bestuur.

Opvallend is dat ook de Graafse CDA-afdeling bij de samenwerking betrokken is, terwijl de gemeente niet meegaat in de samenvoeging tot de nieuwe gemeente. Deze afdeling zal enkel bestuurlijk aansluiten bij de regionale CDA-afdeling. Tot het moment dat Grave deel kan gaan uitmaken vande nieuwe gemeente Land van Cuijk, blijven zij eigenstandig de lokale politieke koers bepalen. Een koers richting toetreding tot het grote gemeente.

“Wij zijn ervan overtuigd dat met het bundelen van krachten en het benutten van alle aanwezige kennis, kunde en ervaring bij onze lokale bestuurders, politici en leden, het CDA Land van Cuijk in de nieuwe gemeente haar evenwichtige en toonaangevende rol enkel krachtiger zal voortzetten” aldus de CDA-afdelingen. “Het feit dat het CDA Land van Cuijk over de juiste verbindingen beschikt met de achterban in de regionale-, landelijke- en Europese politiek, maakt dat het CDA Land van Cuijk een partij van formaat wordt in onze regio!”

Meer berichten