Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het liep al direct storm bij de coronateststraat in Cuijk.</p>

Het liep al direct storm bij de coronateststraat in Cuijk.

(Foto: SK-Media)

Coronateststraat Cuijk officieel geopend

  •   keer gelezen

CUIJK | Vandaag is de nieuwe coronateststraat in Cuijk officieel door GGD Hart voor Brabant in gebruik genomen. Na een aantal dagen proefdraaien kunnen mensen met symptomen nu ook eindelijk terecht in het voormalige pand van bouwmarkt Formido aan de Grotestraat. “Vanaf nu kan men, 7 dagen per week, terecht voor een coronatest” aldus een woordvoerder van de GGD.

De opening van de teststraat resulteerde direct tot een flinke drukte. Een verkeersregelaar moest er aan te pas komen om alles in goede banen te leiden. 

Het bleef lange tijd onduidelijk wanneer de teststraat daadwerkelijk geopend zou worden genomen. Vorige week leek de teststraat al zo goed als klaar voor gebruik. Eerder deze week zijn er zelfs al enkele tests afgenomen, verklaart de woordvoerder. “We hebben eerst een paar dagen proefgedraaid in Cuijk. Alles is goed verlopen dus vanaf vandaag zijn we officieel geopend.”

Via coronatest.nl kan iedereen de beschikbaarheid in Cuijk controleren en, indien mogelijk, een passend moment zoeken voor een coronatest. “Momenteel zijn er vier teststraten beschikbaar. Wij streven er naar om vanaf volgende week zelfs met zes teststraten te werken.”

“Wij zijn er bijzonder blij mee dat we nu ook in dit gebied zitten” vult de woordvoerder van de GGD aan. “Veel mensen in deze regio moesten al snel naar Zuid-Gelderland, Nijmegen specifiek, voor een coronatest. Nu kan dit veel dichter in de buurt. Dat is erg fijn.”

Meer berichten