Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto: SK-Media
UPDATE

Politie onthult verdere details drugslab Mill

  •   keer gelezen

MILL | Op de Roijendijk in Mill werd door de politie op woensdag 21 oktober een zogeheten omzettingslab aangetroffen. Een loods achter een woning deed dienst als laboratorium om amfetamine te produceren. De 54-jarige bewoner van de woning is als verdachte aangehouden.

De politie had eerder die woensdag informatie ontvangen over de vermeende locatie van het drugslab. Hierom werd er omstreeks 18:45 een onderzoek in gang gezet. Tijdens de doorzoeking werd in één van de twee op het terrein aanwezige loodsen het omzettingslab ontdekt. Hier lagen tevens grote hoeveelheden chemische middelen, bestemd om synthetische drugs mee te produceren.

De 54-jarige hoofdbewoner is door de politie aangehouden. Hij is donderdag 22 oktober verhoord. Over de rol die hij speelde in de hele zaak wordt nader onderzocht. Een team specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft zich over de loods ontfermd. De aanwezige drugs en spullen, benodigd voor de productie, zijn in hierbij beslag genomen. Deze worden ofwel vernietigd of meegenomen voor nader onderzoek. Gezien de grote hoeveelheid productiemiddelen en grondstoffen moest het terrein de hele nacht van woensdag op donderdag bewaakt worden door een Bewakingseenheid van de politie.

Eersel
Het drugslab in Mill was niet het eerste Brabantse lab dat die dag door de politie is opgerold. Eerder die dag werd er in een loods in Eersel een professionele en omvangrijke productielocatie voor crystal meth ontdekt. Vier mannen en één vrouw zijn opgepakt.

Ziet u verdachte zaken?
Politie: “Vaak scheppen drugslabs een onveilige sfeer voor omwonenden. Wij hebben uw hulp nodig om drugslabs op te sporen en overlast tegen te gaan. Hoort of ziet u verdachte zaken? Zoals busjes zonder logo´s die af en aan rijden of gesleep met zakken op vreemde tijdstippen. Meld dat dan. Via 0900-8844 of via uw plaatselijke wijkagent. ”

Meer berichten