Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
v.l.n.r. Maurits de Boer, John van Schipstal en Henry Kuppen bij de tak van de Paardenkastanjeboom van Anne Frank
v.l.n.r. Maurits de Boer, John van Schipstal en Henry Kuppen bij de tak van de Paardenkastanjeboom van Anne Frank (Foto: )

Cultuur Café Cuijk in Coronatijd

  •   keer gelezen

CUIJK | Gehinderd door Covid-19 zien het bestuur van stichting Cultureel Hart Cuijk en de werkgroep Cultuur Café Cuijk zich genoodzaakt voor de 8e jaargang van Cultuur Café Cuijk in een andere vorm te gieten. ‘Met pijn in het hart moeten we constateren dat onze sfeervolle bijeenkomsten in de Kansas niet passen bij de beperkingen die ons terecht door de verantwoordelijke bestuurders worden opgelegd’, aldus Myriam Franse, bestuurslid van CHC en lid van de werkgroep CCC.

Toch is de CCC Werkgroep erin geslaagd een andere weg te vinden. In plaats van het sfeervolle geroezemoes in café de Kansas is de eerste aflevering op vrijdagmiddag 30 oktober 2020 vanuit de rust van het eigen huis te volgen. 

Het is de bedoeling dat Wijk TV de Valuwe op www.devaluwe.nl ’s middags om 16.00 uur de opnames van een drietal culturele onderwerpen, die steeds zijn gemaakt op locatie, laat zien. Vanaf maandag 2 november draait de opname van dit Cultuur Café Cuijk mee in het reguliere uitzendschema van TV Land van Cuijk. 

Een spectaculair onderwerp in die eerste uitzending is het verhaal van Henry Kuppen en John van Schipstal over een bijzondere tak afkomstig van de in 2010 omgevallen paardenkastanjeboom waarover Anne Frank in haar dagboek schreef.

Schrijver Gerard Sonnemans vertelt het oorlogsverhaal van Selly Andriesse uit Gennep en in het laatste onderwerp wordt het verband tussen cultuur en Wereldtuin Verdeliet uitgelegd.

Meer berichten