Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Veel renners maakten enthousiast gebruik van het opgehangen start/finish doek voor een fotomoment.&nbsp;</p>

Veel renners maakten enthousiast gebruik van het opgehangen start/finish doek voor een fotomoment. 

(Foto: )

Strava-editie Molenhoeks Makkie een groot succes

  •   keer gelezen

MOLENHOEK | Het hardloopevenement Molenhoeks Makkie kon wegens de coronamaatregelen geen doorgang vinden op zondag 18 oktober. Maar “Makkie zou ’t Makkie niet zijn als we niet met een alternatief zouden komen om tóch het Makkie te kunnen lopen” gaf de organisatie al direct bij de afgelasting aan. In de vorm van een Strava-editie kon de wedstrijd alsnog, volledig coronaproof, plaatsvinden. Afgelopen week is de 5-km editie succesvol verlopen.

“Als organisatie hebben we ontzettend veel enthousiaste reacties ontvangen van mensen die blij waren toch nog een wedstrijdje te kunnen lopen.” Naar verluid hebben ruim 120 deelnemers met Strava-registratie meegedaan aan de virtuele wedstrijd. De organisatie vermoedt dat ongeveer éénzelfde hoeveelheid renners onofficieel, dus zonder registratie, eveneens de hardloopschoenen heeft aangetrokken. Dit is echter niet te meten.

Het 'evenement' trok veel sterke lopers, met als winnaars bij de heren Ties van den Hurk in 15.15 min en bij de dames ex aequo Miranda Boonstra en Laura Hoogers in 18.47. De complete uitslagenlijst staat op https://www.molenhoeksmakkie.nl/momakkie-goes-strava/

Meer berichten