Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>SamenCuijk, de website met informatie voor contact en hulp</p>

SamenCuijk, de website met informatie voor contact en hulp

(Foto: )

www.SamenCuijk.nl, voor en door iedereen

  •   keer gelezen

Tijdens de lockdown van de eerste coronagolf was de website het levendige digitale dorpsplein van de gemeente Cuijk. Gedurende deze tweede golf willen wij de mogelijkheden tot contact die de site biedt weer onder de aandacht brengen.

Door Ans Stoub

Als u naar www.samencuijk.nl gaat vindt u diverse aanklikmogelijkheden om van alles te bekijken. Zoekt u bijvoorbeeld berichten, of wilt u de agenda bekijken, door het prikbord struinen of contact maken om elkaar te helpen? Klik de bijbehorende knop aan. Onder ‘Gids’ vindt u veel (hulp)organisaties waar u misschien altijd al meer van wilde weten of contact mee wil zoeken. Met één klik komt u bij die informatie.

Om zelf iets te vragen of aan te bieden moet er een account aangemaakt worden. Men kan zich inschrijven met een emailadres. Daar krijgt u dan ook alle nieuwtjes op toegestuurd. Het account kan ook via facebook aangemaakt worden. Als het emailadres ingevuld is, worden de naam en het adres gevraagd. Het adres wordt nóóit vrijgegeven of getoond maar is belangrijk voor het afstemmen van de informatie. Vervolgens vult u een eigen wachtwoord in dat bij uw account hoort. Daarna is het account klaar om deel te nemen aan Samen Cuijk. De privacy is prima beschermd.

Samen Cuijk, het online dorpsplein, heeft een buurtverbinder, Michelle van Kruijsbergen. Zij beheert ‘samencuijk.nl’ zodat alles wat er in de dorpen/buurten gebeurt zichtbaar en vindbaar is op de site. Graag heeft Michelle er nog collega’s bij!

Zoekt u iemand voor de boodschappen, de hond uitlaten, de tuin op orde brengen of gewoon een luisterend oor (telefonisch)? Plaats dan uw hulpvraag op deze website. Daarvoor moet u dus wel ingeschreven zijn. Onder het kopje ‘elkaar helpen’ staan alle aanbieders en hulpvragen. Als men ingaat op een vraag of aanbod van een andere gebruiker is dit een zaak tussen u en deze andere gebruiker. Bent u niet handig met de computer dan kunt u misschien een kennis inschakelen om te helpen of buurtverbinder Michelle bellen op 06-57361925, die helpt u dan uw account te maken.

Meer berichten