Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het AZC in Overloon gaat uitbreiden.</p>

Het AZC in Overloon gaat uitbreiden.

(Foto: SK-Media)

AZC Overloon gaat uitbreiden met maar liefst 300 woonunits

  •   keer gelezen

OVERLOON | Maar liefst 300 woonunits worden er binnenkort toegevoegd aan het asielzoekerscentrum in Overloon. Dat heeft gemeente Boxmeer bekend gemaakt. Met de toename in woonunits kan het totaal aantal inwoners van het centrum toenemen tot 800. Dit aantal valt binnen de afspraken die de gemeente heeft met het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers).

Eerder heeft het centrum al vergelijkbare hoeveelheden mensen opgevangen. Zo waren er bij de opening volgens de gemeente om en om de 600 units aanwezig en is deze hoeveelheid ook al eerder bij de 800 uitgekomen. Dit aantal liep vervolgens weer terug waarna de units zijn weggehaald.

De asielzoekers in zorgen voor de nodige overlast in de gemeente Boxmeer en omliggende gemeenten. Zo mishandelde vorige week een inwoner van het centrum nog een bejaarde men tijdens een inbraak.

De gemeente maakte vorige week eveneens bekend een financiële ondersteuning te krijgen vanuit staatssecretaris Broekers-Knol om, samen met gemeente Venray, Grave en Nijmegen, de overlast verder terug te dringen. 

Meer berichten