Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook iedereen met een beperking mee kan doen in onze lokale samenleving </p>

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook iedereen met een beperking mee kan doen in onze lokale samenleving

(Foto: Aileen van Tilburg)

PGSA verlengt actieperiode ‘Iedereen doet mee’

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | De actieperiode van “Bij ons doet iedereen mee” is verlengd. De actie van het PGSA (Platform Gehandicapten Sint Anthonis) waarin gevraagd wordt om mee te denken hoe we kunnen zorgen dat ook iedereen met een beperking mee kan doen in onze lokale samenleving. In de nationale week van de Toegankelijkheid van 5 tot en met 9 oktober vroeg het PGSA speciale aandacht hiervoor. Door alle Corona-perikelen lukte het niet om deze actie als gepland uit te voeren en ook niet binnen de gestelde tijd.

Intussen zijn er duizenden armbandjes en flyers uitgedeeld. Mede door de hulp van alle scholen en de KBO’s binnen de gemeente Sint Anthonis heeft het PGSA zowel oud als jong weten te bereiken. Op deze flyers staat een oproep om met een idee of verbeterpunt te komen hoe de leefomgeving zo ingericht kan worden dat ook iemand met een beperking gewoon mee kan doen. “Intussen hebben we al veel goede ideeën binnen gekregen.” 

Vanwege de uitloop van de periode waarin de flyers verspreid werden is nu besloten de inlevertermijn te verruimen. Tot en met vrijdag 13 november kan iedereen ideeën inleveren in de speciale bus in de hal van het gemeentehuis. Iedereen die de flyer niet meer heeft kan een nieuwe downloaden via www.pgsa.nl. Een briefje met ideeën of verbeterpunten, voorzien van naam en telefoonnummer mag natuurlijk ook. Mensen die in deze corona-tijd liever zo min mogelijk in openbare gebouwen komen kunnen ook mailen naar: secretariaat@pgsa.nl

“Wij hopen op veel suggesties voor verbeterpunten. Bovendien: er zijn leuke prijzen te verdienen met uw idee of verbeterpunt!”

Meer berichten