<p>Stichting Zonnebus Cuijk maakt kans op &euro; 10.000,- van het ANWB Fonds</p>

Stichting Zonnebus Cuijk maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds

(Foto: )

Stichting Zonnebus Cuijk maakt kans op ANWB Fonds

  •   keer gelezen

CUIJK | Stichting Zonnebus Cuijk maakt kans op € 10.000,- van het ANWB Fonds om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen in de wijk Padbroek. De campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ geeft per provincie dit bedrag aan het meest inspirerende maatschappelijke project. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. 

Dit is het derde jaar dat het ANWB Fonds op deze manier maatschappelijke initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd ondersteunt. Het ANWB Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken.

In de wijk Padbroek wonen ca 780 bewoners, ouder dan 65 jaar. Een winkelvoorziening is er niet meer. Ook een openbare vervoersvoorziening ontbreekt. De mobiliteit is daardoor erg beperkt. Veel ouderen zijn daarom ook niet in staat om naar de activiteiten in het wijkgebouw “Het Doehuis” te komen. Vereenzaming van deze doelgroep ligt dus op de loer. De Stichting Zonnebus Cuijk wil in samenwerking met de gemeente Cuijk, de wijkraad en het gemeenschapshuis het Doehuis een mobiliteitsoplossing bieden in de vorm van een 100% elektrische bus, die bewoners naar de winkels, het Doehuis of de huisarts brengt. De insteek is dat deze bus opgeladen wordt met energie van zonnepanelen. Vandaar de naam Zonnebus.

Het Stemmen is gratis en kan via anwb.nl/stem. Iedereen mag deelnemen. De stemperiode loopt van 26 oktober tot 24 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds een winnaar per provincie.

Meer berichten