Afbeelding
COLUMN

‘VVD-lidmaatschap verboden, met onmiddellijke ingang’

Column 662 keer gelezen

Google eens even op VVD-ers die de fout ingegaan. Je schrikt je een hoedje. Laten we het niet over Jan met de Pet hebben, maar ons beperken tot VVD-ers met vooraanstaande posities. D’r zijn er nogal wat gesneuveld, omdat het echt niet door de beugel kon wat ze hadden uitgevreten. Maar we moeten het niet erger maken dan het is. VVD-ers zijn net gewone mensen, ze maken ook fouten. Eigenlijk zijn ze niet veel anders, zelfs niet anders dan asielzoekers, gewoon soortgenoten van ons, mensen dus.

Je hebt een ratjetoe van VVD-ers, je hebt een ratjetoe van asielzoekers. Heel, héél veel aardige mensen, niks op aan te merken. Maar waarom moeten tegenstanders van onze liberalen het nou altijd gaan hebben over die VVD-ers (procentueel helemaal niet zo veel) die naast het potje hebben gepiest? Waarom moeten we het altijd hebben over die asielzoekers (procentueel helemaal niet zo veel) die aan het jatten slaan of de sfeer verzieken? Onder die asielzoekers zitten heel veel aardige mensen, niks op aan te merken. Ik ken ze niet, maar het moet bij hen thuis toch echt beroerd zijn geweest als ze ervoor kiezen om met zijn allen in een vreemd land, met vreemde gewoonten en een taal die ze niet kennen, jarenlang op een kluitje in een krap en saai centrum te gaan zitten.

Het is bij mij thuis lang niet altijd feest. Maar ik weet heel erg zeker dat ik voor geen goud wil ruilen. Maar ja, die paar raddraaiers. Dat is een probleem. Daar moeten het landelijke COA en de burgemeesters van Grave en Boxmeer echt iets op bedenken.

Judith Logtens van de Boxmeerse VVD heeft die oplossing al gevonden. En velen zullen het met haar eens zijn. Boxmeer heeft een contract getekend dat het in de voormalige gevangenis in Stevensbeek (gemeente St. Anthonis, maar dat lapje grond hoort bij Overloon = gemeente Boxmeer) 800 asielzoekers opvangt. Logtens wil er daar snel 400 van maken. Van welke marchanderende partijgenoot heeft ze geleerd zomaar onder een contract uit te kunnen komen? En heel snel wil ze zelfs alle asielzoekers haar gemeente uit hebben. “Laat nu iemand anders het maar doen”, zegt ze.

Dat is te simpel. Judith, als we door de graaipartijen van enkelen onder jullie alle VVD-ers verbannen waar moeten we dan met die onnoemelijk veel aardige, lieve, intelligente, goedwillende liberalen heen?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant