Hello Veal: rosé kalfsvlees voor de feestdagen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Celeste en Hennie Bongers bij de kalveren in de stal. (foto: Patrick Bongartz)</p>

Celeste en Hennie Bongers bij de kalveren in de stal. (foto: Patrick Bongartz)

(Foto: Patrick Bongartz)

Hello Veal: rosé kalfsvlees voor de feestdagen

  •   keer gelezen

STEVENSBEEK | “Veel Nederlanders weten niet wat ze missen”, zegt Hennie Bongers, van rosé kalfsvlees veehouderij Hello Veal. Tachtig procent van het rosévlees wordt verkocht aan het buitenland, met name aan Duitsland en Italië. En dat terwijl rosévlees juist gezonder en diervriendelijker is dan wit vlees. Bovendien is het gluten- en lactose vrij. “Gezonder kan niet.”

Rosékalveren leven langer dan witkalveren en hebben vaak een beter leven. Het is jong vlees, waardoor het mager, mals en zacht is en rijk aan belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer. Het is een luxeproduct dat in vergelijking met witvlees veel smaakvoller is. Dat komt ook dankzij het proces genaamd wet aging. Hennie: “Nadat het kalf wordt geslacht en gesneden, wordt het vlees vacuüm verpakt en twee tot drie weken in de koeling bewaard, waardoor de smaak en vitaminen behouden worden. Er wordt dus niks in het vlees gespoten en is volledig natuurlijk. Dit kunnen alleen de kleinere zaken, want bij een grotere productie hebben ze de ruimte niet om vlees eerst drie weken op te slaan. Dit is dus in ons voordeel.” Bovendien komen de kalfjes uit de regio. Bij Hello Veal halen ze de kalveren zelf op bij de boeren, waardoor alles traceerbaar is. Het is vlees van eigen boerderij.

Feestdagen
Ook voor de feestdagen heeft Hello Veal kwaliteitsvlees, waaronder heerlijke kalfsrollades of kalfsschnitzel. “Wintersport is dit jaar helaas niet mogelijk, maar je kunt wel nog genieten van een oorspronkelijke wienerschnitzel”, aldus Hennie. Ook is er bouillon en ragout te koop, waarbij alles puur natuur is; geheel zonder conserveringsmiddelen of E-nummers. En heb je nog inspiratie nodig? Er zijn recepten te vinden op helloveal.nl.

Informatie
Hello Veal is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 13.00 uur. Ook is het mogelijk om buiten openingstijden een afspraak te maken. Ook zijn er online vleespaletten te koop. Voor de vleespakketten geldt gratis verzending binnen straal van 20km rondom Stevensbeek met een levering op vrijdag. Voor meer informatie, ga naar www.helloveal.nl.

Meer berichten