Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Een bloemstilleven.&nbsp;</p>

Een bloemstilleven. 

(Foto: Marjan van Herpen)

Barokke Parels alsnog te bewonderen in museum Het Petershuis

  •   keer gelezen

GENNEP | In verband met de verplichte sluiting van musea in de eerste helft van november, moest de expositie Barokke Parels voor onbepaalde tijd worden uitgesteld. Daarmee bleven de liefhebbers van fine-art fotografie vooralsnog verstoken van het geraffineerde werk van Marjan van Herpen, dat is geïnspireerd op de schilderijen van 17e-eeuwse meesters als Rembrandt en Vermeer. Nu de musea hun deuren weer mogen openen gaat de tentoonstelling alsnog van start. Vanaf zondag 29 november is het werk gedurende acht weken te bewonderen. De zorgvuldig uitgelichte foto’s van Marjan van Herpen tonen ons stijlvol gearrangeerde composities. De ‘fotografische schilderijen’ die de kunstenaar in deze expositie heeft opgenomen zijn elegante stillevens, afgebeeld in een authentieke barokke stijl, vol spannende contrasten en met een verrassende lichtinval. De foto’s zijn afgedrukt op metaalplaat of achter plexiglas. 

De Veldense Marjan van Herpen fotografeert al sinds haar achtste jaar. Haar passie voor beeldende kunst leidde haar eerst naar de kunstacademies in Maastricht en Tilburg, waar zij beeldende vakken studeerde, en later naar de fotovakschool in Boxtel. Als fotografisch kunstenaar slaagt zij erin niet enkel vast te leggen wat je ziet, maar ook om een beeld te creëren dat je graag zou willen zien: een foto die verrast en in je herinnering blijft hangen. Hoewel in deze expositie haar stillevens alle aandacht krijgen, heeft zij zich ook gespecialiseerd in het fotograferen van kinderen en dieren, eveneens in de barokke stijl die typerend is voor de rest van haar werk. 

Informatie
In verband met de coronamaatregelen zal de officiële opening van deze expositie op zaterdag 28 november slechts in beperkte kring kunnen plaatsvinden. De opening wordt op video opgenomen en gepubliceerd op de facebookpagina en de website van het museum.
De expositie Barokke Parels is van zondag 29 november tot en met zondag 24 januari te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 en 16:30 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan je zelf de hoogte bepaalt. Meer informatie is te vinden op www.museumhetpetershuis.nl.

Meer berichten