Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Pas na een paar maanden steken jonge rode reuzenkangoeroes hun koppies boven de buidel uit </p>

Pas na een paar maanden steken jonge rode reuzenkangoeroes hun koppies boven de buidel uit

(Foto: Zoo Parc Overloon)

Tienmaal beschuit met muisjes in ZooParc Overloon na geboortegolf

  •   keer gelezen

OVERLOON | Bij ZooParc zijn de beschuit met muisjes niet aan te slepen. Maar liefst tien babydieren zijn er in de afgelopen weken ter wereld gekomen in de Overloonse. Het gaat om vier pinguïns, drie rode reuzenkangoeroes en drie capibara’s. 

Bij de Afrikaanse pinguïns kwamen er vier jongen uit het ei gekropen. Maar of het bij dit viertal blijft? “De pinguïn heeft een vast broedseizoen aan het einde van het jaar, dus er is zeker kans dat er nog meer eieren uitkomen”, vertelt hoofd dierverzorging Steven van den Heuvel. De dierentuin ziet een mooie stijgende lijn in het aantal geboorten van deze bijzondere pinguïnsoort. Een goed teken, gezien de Afrikaanse pinguïn met uitsterven wordt bedreigd.

Capibara’s
De drie capibara’s werden vorige week geboren en zijn daarmee de jongste dieren in het park. Deze grootst levende knaagdierensoort staat bekend als waterzwijn, vanwege het feit dat zij veel in het water vertoeven. “Hun neusgaten, ogen en oren zitten bovenop de kop. Hierdoor kan een capibara ook tijdens het zwemmen horen, zien en ruiken”, zegt Van den Heuvel.

‘Joey’s’
En dan zijn er nog de rode reuzenkangoeroes. In hun buidels zijn recent ‘joey’s’ gezien: jongen van een paar maanden oud, maar die nog niet uit de buidel komen. “Pasgeboren kangoeroes zijn heel erg klein. Ze kruipen direct na de geboorte in de buidel om daar verder te groeien. Pas na een paar maanden steken ze hun koppies boven de buidel uit en weten we dat ze er zijn. Het duurt vervolgens nog eventjes voordat de jongen uit de buidel komen”, aldus Van den Heuvel.

Meer berichten