Afbeelding
Foto: 'Gewoon Buiten'

Speeltuin ‘Gewoon Buiten’ genomineerd voor ANWB Fonds

Algemeen 207 keer gelezen

OVERLOON | De speeltuin ‘Gewoon Buiten’ in Overloon is genomineerd voor het ANWB Fonds. Dit fonds helpt per provincie maatschappelijke initiatieven op het gebied van duurzame mobiliteit, verkeersveiligheid en vrije tijd/ toegankelijk. Met de nominatie maakt de speeltuin kans op €10.000 euro, waarmee een Kenetic Wheel Boat geplaatst kan worden.

“Door het plaatsen van een Kenetic Wheel Boat maken wij deze speeltuin nog aantrekkelijker voor kinderen met een visuele beperking” aldus ‘Gewoon Buiten’. “De Kenetic Wheel Boat is een mooi herkenningspunt voor de ingang van de speeltuin en vertelt wat er allemaal te doen is in de speeltuin. Op deze manier kunnen kinderen met een visuele beperking een beter beeld vormen van de speeltoestellen.”

Toengankelijkheid
De Overloonse speeltuin is volledig opgezet voor en door vrijwilligers. Ook het onderhoud, mede uitgevoerd door mensen met een verstandelijke beperking, wordt op vrijwillige basis gedaan. Bij ‘Gewoon Buiten’ staat met name de toegankelijkheid voor iedereen hoog in het vaandel. Zo kunnen ook kinderen met een beperking volledig genieten van de geweldige speeltoestellen. Een gift namens de ANWB kan de speeltuin logischerwijs buitengewoon goed gebruiken.

ANWB Fonds
Landelijk zijn er 70 initiatieven genomineerd voor het ANWB fonds, waarvan 14 in Noord -Brabant. Het initiatief om in Cuijk een zonnebus voor ouderen te laten rijden is bijvoorbeeld ook genomineerd. Het initiatief dat de meeste stemmen ontvangt wint uiteindelijk het prachtbedrag van €10.000 euro. Stemmen kan tot en met maandag 23 november via anwb.nl/stem. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant