Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het Rode Kruis gaat het geld gebruiken voor voedselsteun in het Afrikaanse. </p>

Het Rode Kruis gaat het geld gebruiken voor voedselsteun in het Afrikaanse.

(Foto: ICRC / Florian Seriex)

Marel doneert 1 miljoen euro aan Zuid-Soedan

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het Boxmeerse bedrijf Marel heeft via het Rode Kruis een miljoen euro gedoneerd aan Zuid-Soedan. Het Rode Kruis gaat het geld gebruiken voor voedselsteun in het Afrikaanse.

Zuid-Soedan wordt geteisterd door diverse conflicten, met als gevolg dat de beschikbaarheid van voedsel al jaren onder druk staat. Ook de komst van het coronavirus en klimaatverandering hebben een verdere impact gehad op de voedselvoorziening. De donatie van € 1.000.000 zal steun bieden aan de mensen in Soedan die dit het meest nodig hebben, met als doel de zelfvoorziening van gemeenschappen op te bouwen. Het betreft niet alleen directe voedselhulp maar ook structurele bijdragen, zodat men in de toekomst minder afhankelijk hoeft te zijn van directe hulp.

Deze donatie van een miljoen euro past binnen de visie van het Boxmeerse bedrijf. Marel is een wereldwijde fabrikant en leverancier van geavanceerde verwerkingssystemen en diensten voor de pluimvee-, vlees- en visindustrie. De duurzaamheid en betaalbaarheid van voedsel vinden de Boxmerenaren dan ook erg belangrijk. “Helaas geldt dat niet voor iedereen in de wereld,“ zegt Arni Oddur Thordarson, CEO. “Marel voelt een bredere verantwoordelijkheid om de wereldwijde voedselzekerheid te verbeteren. Ons partnerschap met het Rode Kruis is daarin een mooie stap. We zijn dankbaar dat we kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling en betere levensomstandigheden. Speciaal in probleemgebieden waar elke maaltijd telt en elke bijdrage telt.”

Meer berichten