Wensbomen, de Kameleon, F35, Dorpsplan Langenboom en Ondernemersprijs in Het 12-uurtje | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Rond deze tijd zijn er diverse oefeningen vanaf vliegbasis Volkel. </p>

Rond deze tijd zijn er diverse oefeningen vanaf vliegbasis Volkel.

(Foto: )

Wensbomen, de Kameleon, F35, Dorpsplan Langenboom en Ondernemersprijs in Het 12-uurtje

  •   keer gelezen

MILL | Tom Raaijmakers en Corné Kremers brengen langzaam maar zeker via hun radioprogramma Het 12-uurtje iedereen in de sfeer voor de feestmaand. Sinds begin november hebben zij namelijk al de Kerstplaat van de week. Maar ook is er andere gezellige muziek en brengen zij via diverse telefonische interviews het actuele nieuws en informatie. Dit elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur via L.O.M.-radio. Zo ook deze zondag 22 november.

Op initiatief van Ontdek Mill komen er in de 4 dorpen van de gemeente Mill en Sint Hubert Wensbomen staan. Op zaterdag 12 december worden ze geplaatst. Vanaf dan zijn er ook diverse activiteiten die passen binnen de dan geldende RIVM-maatregelen. Met Ontdek Mill Bart van Hees wordt hierover gesproken in Het 12-uurtje.

OBS de Kameleon
Jolanda Oonk is sinds enkele maanden directeur van OBS de Kameleon in Mill. Tijd dus om met haar nader kennis te maken. Maar ook zal een speciale actie aan de orde komen die leerlingen van de Kameleon houden voor het goede doel.

Vliegoefeningen
Rond deze tijd zijn er diverse oefeningen vanaf vliegbasis Volkel. De laatste 2 weken namen ook de nieuwe F35 toestellen hieraan deel. Niet iedereen is even enthousiast over deze oefeningen. Om meer te weten over deze oefeningen en waarom deze gehouden worden, bellen Tom en Corné met Majoor Bongers. Hij is woordvoerder van vliegbasis Volkel.

Eigen Kweek
In november 2018 werd bekend dat café d’n Bens in Langenboom ging sluiten en ruimte ging maken voor woningbouw. Rustig wonen is lekker maar een zwijgend dorp is zorgelijk. Tijd voor actie vond Eigen Kweek. Samen met inwoners ontwikkelden zij voor 2 plekken in het dorp een plan; De bosrand als verenigd sportpark, de kerk als kloppend dorpshart en stamhuis. Ivonne v.d. Horst van Eigen Kweek zal in Het 12-uurtje een toelichting geven op de actuele stand van zaken.

Dag van de Ondernemer
De derde vrijdag van november is het de Dag van de Ondernemer. Een initiatief van MKB-Nederland. In onze gemeente maken we op die dag de winnaar bekend van de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert. In Het 12-uurtje bellen we met de winnaar van deze titel van dit jaar.

Meer berichten