Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De parochie Maria, Moeder van de Kerk steunt dit jaar het project &lsquo;Akkers voor ontheemde gezinnen in DR Congo&rsquo; </p>

De parochie Maria, Moeder van de Kerk steunt dit jaar het project ‘Akkers voor ontheemde gezinnen in DR Congo’

(Foto: )

Adventsactie ‘Akkers voor ontheemde gezinnen in DR Congo’

  •   keer gelezen

SINT ANTHONIS | De adventsactie is een jaarlijkse campagne van de Rooms-Katholieke Kerk waarbij in de vier weken voor Kerstmis, de adventsperiode, geld wordt ingezameld voor mensen in nood. Dit jaar staat de adventsactiecampagne in het teken van voedselzekerheid. De parochie Maria, Moeder van de Kerk steunt dit jaar het project ‘Akkers voor ontheemde gezinnen in DR Congo’. 

In het Masisi-gebied in de Democratische Republiek Congo leven 20.000 ontheemden die zijn gevlucht voor extreem geweld. Zij hebben dringend gebrek aan voedsel. Wij willen de levensomstandigheden verbeteren van minimaal 250 kinderen en jongeren uit 50 meest kwetsbare gezinnen. Zo krijgen deze gezinnen de beschikking over gemeenschappelijke akkers, materialen en zaaigoed. De lokale parochie heeft daarvoor grond beschikbaar gesteld. 

De opbrengst is bestemd voor extra voeding voor de kinderen, de aankoop van zaden voor het volgende seizoen en om voor de kinderen de gezondheidszorg te bekostigen in het lokale ziekenhuis.  De deelnemers krijgen les in agrarische technieken en leren van elkaars ervaringen. Ze krijgen ook les in verkooptechniek, zodat ze hun producten op de lokale markten goed kunnen verkopen. Ze werken onder leiding van een comité van boeren, die training krijgen in leiderschap, ondernemerschap en vreedzaam samenleven.

Steun dit project
U kunt dit project steunen door een gift over te maken op: NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag o.v.v. Adventsactie 2020 parochie Maria Moeder van de Kerk St Anthonis. U kunt uw gift ook deponeren in de daarvoor bestemde bussen in onze kerken te Sint Anthonis, Beugen, Oeffelt, Oploo, Overloon, Wanroij en Westerbeek. De Actie loopt van 28 november tot en met 26 december. Alvast dank voor uw bijdrage.

Meer berichten