Support Your Locals Land van Cuijk bezorgd thuis met kerst! | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Er zijn vier boxen samengesteld waar tijdens de feestdagen heerlijk van gegeten en gedronken kan worden.&nbsp;</p>

Er zijn vier boxen samengesteld waar tijdens de feestdagen heerlijk van gegeten en gedronken kan worden. 

(Foto: )

Support Your Locals Land van Cuijk bezorgd thuis met kerst!

  •   keer gelezen

REGIO | In navolging van de Goei Gerei boxen lanceert Support Your Locals Land van Cuijk nu ook regionale kerstpakketten. De invulling met alleen maar streekproducten maakt het op voorhand een bijzonder initiatief, dat bovendien opnieuw de aandacht vestigt op de lokale voedselproducenten, geraakt door de coronacrisis. "We hebben 4 boxen samengesteld waar tijdens de feestdagen heerlijk van gegeten en gedronken kan worden. Een Goei Gerei sjef box met recepten waarmee een volledig kerstmenu bereid kan worden. Een borrelbox waaruit ieder moment van de dag gesnackt kan worden maar ook een gourmet special voor het hele gezin en een box met heerlijk streekbier niet te vergeten”. Aldus de initiatiefnemers Tessa Hermanussen en Robert Hermens.

Afgelopen voorjaar maakte het Land van Cuijk kennis met Support Your Locals. Het initiatief stimuleert iedereen om met korte ketens de lokale voedselondernemers te steunen. De coronacrisis trof onder meer de horeca, maar minder zichtbaar waren de lokale voedselproducenten, die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van diezelfde horeca, zoals restaurants. Initiatieven elders in het land met foodboxen brachten de Beerse onderneemster Tessa Hermanussen en haar Millse collega Robert Hermens op het idee eenzelfde systeem in eigen regio op te starten. Daarmee een nieuwe afzetmarkt creërend en tegelijk meer mensen te wijzen op Land van Cuijkse streekproducten.

Geen winstoogmerk
Die producten werden verzameld in een Goei Gerei box, die men in het Land van Cuijk ging verkopen. Online, dus coronaproof. Produceren, inpakken en bezorgen gebeurt door de ondernemers zelf. Voor de initiatiefnemers is er geen winstoogmerk: het doel is lokale ondernemers te steunen. In het voorjaar was de foodbox een groot succes. ”We betrekken onze producten binnen een straal van dertig kilometer”, aldus Robert Hermens. "Wist je dat sommige voedselproducten zoals ze in de winkel liggen meer dan dertigduizend (!) kilometer hebben afgelegd? De ecologische footprint die Support Your Locals Land van Cuijk achterlaat, is dus ongelooflijk veel kleiner!”
Goei Gerei met kerst: alles kan
De nieuwe pakketten die Support Your Locals nu lanceert, bouwen uiteraard voort op de succesvolle foodbox. I.s.m. het Smaakcentrum & Monique Nelson van kookstudio het Mo'Ment zijn de kerstgerechten en menu's tot stand gekomen. Leuk om tijdens de kerst een (H)eerlijke regionale smaakbeleving te ervaren! Je kunt een compleet Goei Gerei kerstdiner op tafel toveren! Kijk op: www.supportyourlocalslandvancuijk.nl.

Meer berichten