Enexis wil Dagbesteding Cuijk sociaal betrokken houden | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Dagbesteding Cuijk heeft de pakketten met lekkernijen voor de pubquiz samengesteld bij Lunchroom De Looierij. &nbsp;</p>

Dagbesteding Cuijk heeft de pakketten met lekkernijen voor de pubquiz samengesteld bij Lunchroom De Looierij.  

Enexis wil Dagbesteding Cuijk sociaal betrokken houden

  •   keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse Femke Haest werkt als manager Engineering en Aanleg voor de regio Noordoost Brabant bij Enexis Netbeheer. Zij en haar collega’s werken al vanaf maart thuis. Om elkaar toch weer eens te ontmoeten, houden ze op donderdag 26 november een online pubquiz. Daarvoor verzorgt Stichting Dagbesteding Cuijk persoonlijk lekkere pakketten bij de deelnemers aan huis. “Zo’n pubquiz wordt nog leuker met iets lekkers erbij”, zegt Femke. 

Stichting Dagbesteding Cuijk biedt op diverse werkplekken verschillende vormen van dagbesteding aan. Eentje daarvan is Lunchroom de Looierij aan de Deken van den Ackerhof 14 te Cuijk, die door de maatregelen helaas gesloten is. “Wij willen mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt sociaal betrokken houden. Door corona is de wereld heel klein geworden. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor hen, voor wie de regels heel strict zijn. Wij hoeven hier geen geld mee te verdienen. We willen gewoon iets toevoegen op sociaal vlak. Ik vind het mooi om aan de mens te denken en iets bij te kunnen dragen. Het is fijn om ze te kunnen helpen”, aldus de manager.

Win-win
In de pakketten komen onder andere zelfgebakken koekjes en nootjes en er zal wat te drinken zijn. “Bij de Dagbesteding zullen ze de pakketten op maandag samen inpakken en op woensdag en donderdag samen rondbrengen”, legt Femke uit. “Voor het rondbrengen zullen ze twee personenauto’s en één busje gebruiken, waardoor er meerdere mensen veilig mee kunnen. De meeste collega’s wonen in Brabant met twee uitschieters. De mensen van de Dagbesteding kunnen er dus een leuk uitje van maken. En wij kunnen op een relaxte manier achter de computer de collega’s weer eens zien zo richting het einde van het jaar, waarbij wij thuis lekker gaan genieten van de pakketten. Het komt dus ten goede aan ons en aan hen.”

Aandenken
Er worden op maandag ook foto’s gemaakt van de activiteiten van Stichting Dagbesteding Cuijk. “Zo hebben zij ook een leuk aandenken.”

Klik hier voor meer informatie over Stichting Dagbesteding Cuijk.

Meer berichten