Bewegen blijft belangrijk | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Foto:

Bewegen blijft belangrijk

  •   keer gelezen

In deze tijd kan of wil niet iedereen gebruik maken van het regulier bewegingsaanbod bij de SWOGB. Er worden door de overheid maatregelen getroffen, soms treft het bestuur maatregelen én er zijn ook senioren die de drukte liever niet opzoeken. Zij kiezen liever voor alternatieve activiteiten.

Belangrijk is dat u kiest wat bij u past én dat u in beweging blijft. 

Alternatieve bewegingsactiviteiten in en rondom het huis:

  • “Nederland in Beweging” voor als u redelijk goed mobiel bent: iedere dag op TV NPO 1 om 10.15
  •  “Beweeg mee” op TV bij Omroep Land van Cuijk: iedere dag om 10.30 en 15.30. Het aanbod is gericht op mensen die wat rustiger willen bewegen. En het kan ook op de stoel.
  • “De Ommetje app” van de hersenstichting, ontwikkeld met Erik Scherder. Elke dag een wandeling maken is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Je kunt er individueel gebruik van maken maar ook in groepsverband. Sommige docenten gebruiken het bijvoorbeeld met de groep. Wilma Huijbers, een bewegingsdocent: “Het gaat om de tijd die je aan een wandeling besteedt en niet om de afstand. En dat maakt het voor meer mensen toegankelijk. Met een groep geeft natuurlijk meer motivatie en beweegplezier.” Nieuwsgierig naar hoe het werkt? Google eens naar www.hersenstichting.nl/ommetje. Heeft u hierbij hulp nodig, er is vast wel iemand in uw netwerk, die u hierbij kan helpen.

Opstarten activiteiten
Naar aanleiding van de persconferentie van 17 november is er besloten alle activiteiten weer op te starten. Zingen in groepsverband is helaas nog niet toegestaan.

Dit betekent dat u weer kunt gaan sporten en dansen. Ook zijn er weer mogelijkheden voor de soosactiviteiten en het luisteren naar muziek. Bij alle activiteiten zijn voorwaarden gesteld om de kans op verspreiding van het virus te verkleinen.
De docenten en de coördinatoren van deze seniorenactiviteiten zijn op de hoogte van de voorwaarden.
Deelname is tot 1 januari gratis. Dus neem je kans om elkaar te ontmoeten en/of onder leiding van een docent te bewegen.

Meer berichten