Samen Sterk haalt maar liefst 31.000 euro op voor goede doelen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Samen Sterk voor goede doelen.</p>

Samen Sterk voor goede doelen.

(Foto:)

Samen Sterk haalt maar liefst 31.000 euro op voor goede doelen

  •   keer gelezen

REGIO | Samen Sterk, de gezamenlijke collecte voor landelijke goede doelen, heeft in Overloon, Vierlingsbeek en Vortum-Mullem maar liefst 31.000 euro opgehaald. De actie stond oorspronkelijk in de agenda voor maart, maar is wegens het coronavirus uitgesteld naar oktober. 

“Dit is iets wat we jaarlijks doen” vertelt Anja Voesten, één van de initiatiefneemster uit de Overloonse tak van het goede doelen collectief. In deze collecteweek wordt geld opgehaald voor een hele groep goede doelen tezamen. “Het voordeel is dat mensen dus niet 14 keer iemand aan de deur krijgen. Men krijgt nu een infoformulier en kunnen aangeven aan welk doel ze wat willen doneren. Dit zetten wij vervolgens nauwkeurig in een Excel bestand zodat we precies kunnen zien hoeveel geld er per goed doel is opgehaald. Ook tellen we alles weer bij elkaar op om te zien of het klopt met het totaalbedrag.”

Het voordeel van deze ophaalmethode is volgens Anja het hogere rendement. “Voorheen deed ongeveer vijf van de tien mensen bij wie we langs de deuren kwamen mee. Nu zijn dat er al snel acht op de tien.” Doordat de goede doelenweek wordt aangekondigd nemen mensen veel meer het weloverwogen besluit dat ze mee willen doen. “Niet alle bedragen zijn even groot, maar dat geeft niet. Mensen geven een bedrag dat ze zelf kunnen missen.”

Met alle coronaperikelen in het achterhoofd was voor de organisatie dan ook een ware verrassing dat het bedrag ook dit jaar weer bijzonder hoog was. “Dit is natuurlijk geweldig.”

Meer berichten