Landbouwverkeer neemt fietspad als illegale sluiproute | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Onlangs is de sloot gedempt zodat het fietspad alsnog illegaal bereikbaar blijft.&nbsp;&nbsp;</p>

Onlangs is de sloot gedempt zodat het fietspad alsnog illegaal bereikbaar blijft.  

(Foto:)

Landbouwverkeer neemt fietspad als illegale sluiproute

  •   keer gelezen

LINDEN | Zwaar agrarisch verkeer mag sinds eind juli niet meer over de John S. Thompsonbrug bij Grave. Veel mensen uit de agrarische sector zouden graag als alternatief gebruik willen maken van het fietspad tussen Heumen en Cuijk langs de A73 Maasbrug. Maar de constructie van de brug is niet berekend op dit zware vervoer. Dit is ook besproken met de agrarische organisaties ZLTO en Cumela. Toch rijden een aantal mensen wél over het fietspad met grote voertuigen. Zij nemen daarbij risico’s voor de andere gebruikers en voor de brug zelf.

Aan het begin van de fietspaden aan de Cuijkse zijde staan betonnen palen waar het meeste zware verkeer niet tussendoor kan. Een aantal chauffeurs reed via de greppel langs de fietspaden om zo tóch op het fietspad te komen. Rijkswaterstaat heeft de greppel laten verdiepen en een grondwal aangelegd. Ook dit werkte niet: onlangs is de sloot door onbekenden gedempt om zo toch weer over het fietspad van de brug te kunnen rijden.

Gevaarlijk
Rijkswaterstaat en de gemeenten begrijpen dat het vervelend is dat niet al het verkeer over de John S. Thompsonbrug kan. En dat omrijden tijd kost. Tegelijk brengt dit illegaal gebruik van het fietspad over de A73 risico’s met zich mee. De constructie van de fietspaden van de brug is niet berekend op dit zware verkeer. Zo kunnen beschadigingen aan de constructie ontstaan. Daarnaast kunnen er verkeersonveilige situaties ontstaan: Fietsers en bromfietsers die een trekker of ander voertuig tegenkomen op de brug hebben geen ruimte over om veilig te kunnen passeren.

Rijkswaterstaat zal nieuwe maatregelen nemen om het oneigenlijk gebruik maken van het fietspad moeilijker te maken. Daarnaast blijft ze in gesprek met de agrarische organisaties ZLTO en Cumela over mogelijke alternatieven.

Meer berichten