Deze leerlingen kozen een jaar geleden voor het Elzendaalcollege.
Deze leerlingen kozen een jaar geleden voor het Elzendaalcollege.

‘Ik vind een meeloopdag een goede manier om te kijken of deze school bij me past’

Algemeen 479 keer gelezen

BOXMEER/GENNEP | De afgelopen twee weken vonden op het Elzendaalcollege in Gennep en Boxmeer de jaarlijkse meeloopdagen plaats. Tijdens deze meeloopdagen kunnen leerlingen uit groep 8 kennismaken met het onderwijs op het Elzendaalcollege en ervaren hoe een schooldag op de middelbare school eruit ziet. “Het is precies zoals een reguliere schooldag. Op deze manier krijgen de leerlingen een goed beeld van hoe het er bij ons aan toegaat en of onze school goed bij ze past”, vertelt Margriet Grutters, coördinator brugklas van het Elzendaalcollege.

Iza en Fleur ploffen neer in de aula van het Elzendaalcollege. Het is pauze, dus een mooi moment om terug te kijken naar het eerste deel van de meeloopochtend en bij te kletsen met klasgenootjes. “Dit is echt superleuk”, lacht Iza. “Het is de eerste keer dat ik in zo’n groot schoolgebouw ben. Vanochtend hebben we wat lessen gevolgd. Wat ik ook erg leuk vind, is dat we nu in een klas zitten met allemaal andere kinderen van andere scholen, net zoals volgend jaar. Ik vind dit een goede manier om te kijken of deze school bij me past”, zegt ze. Ook haar vriendinnetje Fleur denkt er zo over. “Een dagje meelopen en lessen volgen, is heel anders dan een open dag bezoeken. Dit is veel echter, zeg maar. Ik ben ook al op de meeloopdag van een andere school geweest, dus ik kan straks samen met mijn ouders gemakkelijker een keuze voor een school maken.”

‘Thuis voelen’
Dat is volgens Margriet Grutters ook precies de opzet van de meeloopdagen. “We willen ze echt laten proeven hoe het bij ons op school is. Sommige basisscholen doen dat door een hele groep 8 in te schrijven, maar leerlingen hebben ook de keuze om zichzelf aan te melden voor een meeloopdag. Daarom organiseren we ook nog regelmatig proeflessen. Die lessen maken onze school ook uniek. Samen met de open dag en informatieavonden vormen de meeloopdagen en proeflessen ideale momenten om leerlingen kennis te laten maken met onze school. Want we hopen natuurlijk dat ze zich hier thuis voelen en vervolgens voor het Elzendaalcollege kiezen”, vertelt Grutters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant