Criminele asielzoekers in Overloon: celstraf en uitzetting | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het AZC in Overloon.&nbsp;</p>

Het AZC in Overloon. 

(Foto: SK-Media)

Criminele asielzoekers in Overloon: celstraf en uitzetting

  •   keer gelezen

OVERLOON | De gemeente Boxmeer en omgeving hebben veel overlast gehad van jonge asielzoekers. Het betreft diefstallen, inbraken en zelfs mishandelingen, vaak in groepsverband. Het gaat hierbij ook om een aantal asielzoekers die verblijven in het AZC in Overloon. Het Openbaar Ministerie heeft op donderdag 26 november onvoorwaardelijke celstraffen geëist tegen deze groep. De rechtbank legde deze straffen op. Ze variëren van drie dagen tot acht weken. “Laat dit een duidelijk signaal zijn dat dit soort overlastgevers hier niet ongestraft mee wegkomt”, zo meldt het OM

De zestien verdachten komen van het AZC in Budel, Grave en Overloon. Het OM is ervan op de hoogte dat de verdachten veel overlast veroorzaken en dat inwoners zich zorgen maken over de veiligheid in hun gemeente. “Het zijn zorgen die wij serieus nemen”, aldus de officier van justitie. 

Geen verblijfsvergunning
Ook lijdt de opvang van vluchtelingen onder het gedrag van de verdachten en de grote druk daardoor op het systeem. “Deze groep maakt geen kans op een verblijfsvergunning. Samen met onze partners spannen wij ons in om de uitzettingsprocedure te versnellen voor deze groep, nadat zij hun straf hebben uitgezeten”, zo meldt het OM. Het criminele gedrag wordt niet getolereerd.

Meer berichten