Vrije Markt Cuijk sluit definitief de deuren | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De Vrije Markt in de overdekte markthallen in Katwijk, is in bijna veertig jaar tijd uitgegroeid tot een begrip dat tot ver in Duitsland bekend is.</p>

De Vrije Markt in de overdekte markthallen in Katwijk, is in bijna veertig jaar tijd uitgegroeid tot een begrip dat tot ver in Duitsland bekend is.

(Foto: Ten Haaf Fotografie)

Vrije Markt Cuijk sluit definitief de deuren

  •   keer gelezen

KATWIJK | De Vrije Markt Cuijk gaat per 31 december dit jaar definitief stoppen. Door de coronacrisis liep het aantal mensen dat de wekelijkse markt in Katwijk bezocht, drastisch terug. Tot gevolg dat ook meer en meer standhouders de handdoek in de ring hebben gegooid, met een verder afnemend bezoekersaantal als resultaat.

“Een besluit dat niet gemakkelijk tot stand is gekomen en wat ons zwaar valt” leest het in een nieuwsbrief namens de verhuurder. “Wij hebben in 1999 de markt overgenomen en jaren hard gewerkt om het succes van de markt te continueren. Dat is heel goed gelukt dankzij de inzet van u als standhouder!”

In 2016 sleurde een allesverwoestende brand de Vrije Markt in een diep dal. Dit betekende echter niet het einde van het koopjesjagen in Katwijk. In Oktober 2017 ging de markt, hetzij in afgeslankte vorm, weer open. Het productaanbod bleef echter onverminderd uitgebreid. Volgens de verhuurder was het 1e jaar dan ook een succes te noemen. “De twee opvolgende jaren merkten we dat het bezoekersaantal terugliep en vooral de grotere units wat moeilijker te verhuren werden.”

De coronacrisis bracht de Vrije Markt Cuijk, net als vele andere ondernemers in het land, wederom in de problemen. Door de voorzorgsmaatregelen moesten de Katwijkse markthallen bijna 3 maanden dicht. De kosten bleven echter wel doorlopen. “Vanaf het moment dat we in juni weer open mochten merken we dat mensen voorzichtig zijn. Het advies om niet noodzakelijke activiteiten uit te stellen wordt goed opgevolgd” leest het verder in de nieuwsbrief. “Het gevolg hiervan is zeer teleurstellende bezoekersaantallen! Dan volgt het kip en ei verhaal: u als standhouder heeft kopend publiek nodig en het publiek heeft een markt nodig met voldoende standhouders en een ruim en gevarieerd productassortiment. Aan beide schort het op dit moment!” Ook voor de komende periode voorziet de verhuurder weinig kansen om deze neerwaartse spiraal te doen doorbreken. Het is daarom dat er definitief een punt achter de markt wordt gezet.

Meer berichten