Vriendinnendag bij JVC Cuijk | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De meisjes van JVC Cuijk mochten vriendinnetjes meenemen om lekker laagdrempelig mee te doen.</p>

De meisjes van JVC Cuijk mochten vriendinnetjes meenemen om lekker laagdrempelig mee te doen.

(Foto: )

Vriendinnendag bij JVC Cuijk

  •   keer gelezen

CUIJK | “’t Is Koud. Lekker doorrennen!” Shania Hesen van dames zaterdag 1 moedigt een groep meisjes t/m twaalf jaar aan. Het zijn meisjes van JVC Cuijk en hun vriendinnetjes die ze mochten meenemen. Bij de opzet is niet alleen voor voetbalspelen gekozen, maar ook voor renspelletjes waarbij groepjes tegen elkaar strijden in het overbrengen van allerhande voorwerpen. Het gejoel is niet van de lucht. “Lekker laagdrempelig en ze hebben schik”, zegt Shania tevreden. Organisatoren Günther Robben en Miele Willems zien eer van hun werk.

Stephan Lokhoff, trainer van de Woezik-dames en het Nederlands CP-team (voetballers met hersenletsel), gaf zaterdag 28 november een deeltraining bij de meiden. Deze zaterdag staat bij de jeugd verder in het teken van de Premier League. En Osama Aroggi van JVC 1 verzorgde voor jongens O15 en jongens O17 een loop- en rompstabiliteitstraining.

Uitdagende activiteiten
Er gebeurt al weken van alles op de zaterdagen. Naast de doordeweekse trainingen werd er ondanks het door corona stopzetten van de competities veel gevoetbald bij JVC Cuijk. De Champions League en de Nations League werden afgewerkt. De jongens en meisjes van O7 t/m O19 speelden soms gemixt, soms wedstrijden tegen elkaar of werden getraind door de trainer en spelers van het eerste elftal. Alle selectietrainers zorgden samen met een kerngroep van vrijwilligers voor uitdagende activiteiten.

Komende zaterdagen
Elke zaterdag wordt afgesloten met een versnapering. Deze keer waren dat heerlijke krentenbollen. De komende zaterdagen zijn ook interessant: op 12 december is er de ‘Dutch Game Masters’ (Fifa E-event) en op 19 december wordt de Santa Centen Run (fundraising) georganiseerd, gevolgd door diverse voetbalactiviteiten.

Meer berichten