Frans Thijs van Profile Gennep gaat met pensioen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Frans Thijs van Profile Gennep gaat stoppen. Er is nog een kleine hoop voor overname van de winkel.&nbsp;</p>

Frans Thijs van Profile Gennep gaat stoppen. Er is nog een kleine hoop voor overname van de winkel. 

(Foto: )

Frans Thijs van Profile Gennep gaat met pensioen

  •   keer gelezen

GENNEP/VIERLINGSBEEK | Met zijn 69 jaar is het tijd voor Frans Thijs om met pensioen te gaan. Wielerspeciaalzaak Frans Thijs was bijna 32 jaar een begrip in Vierlingsbeek, en vervolgens was Frans nog vijf jaar te vinden bij Profile Gennep. Eind 2020 zet Frans er een punt achter. Wel is er nog kans op een eventuele overname. "Ik hoop heel erg dat dit gaat gebeuren, zodat Profile Gennep kan blijven bestaan", aldus Frans.

Frans grootste hobby is fietsen. Daar heeft hij dan ook zijn beroep van gemaakt. Toen hij 36 jaar geleden met wielerspeciaalzaak Frans Thijs begon, was er voor iedere fietsliefhebber wat, maar zijn voorkeur had de racefiets. Daar kwam dan ook zijn grootse klantenkring vandaan. “De laatste jaren, richting Gennep, zijn de racefietsen en mountainbikes met de komst van de e-bikes wel veel minder geworden.”

Wielershow
Als echte liefhebber organiseerde Frans om de twee jaar de Wielershow, tot aan 2014. Deze was goed bekend in Vierlingsbeek. Frans: “Het was drie dagen van racen en mountainbikes. Er kwamen veel bekenden naartoe, waaronder Jan Janssen, wie een goede vriend is geworden. Die contacten met namen en bedrijven heb ik over de jaren heen opgebouwd.” Jan Janssen is een voormalig beroepswielrenner die de Tour de France van 1968 heeft gewonnen. Het goede contact bracht de heren in 1993 naar de wereldkampioenschappen wielrennen in Oslo, waar Frans Leontien van Moorsel en Lance Armstrong wereldkampioen zag worden. “Dat soort uitjes waren echt een hoogtepunt voor mij. In Oslo heb ik mee aan het banket gezeten”, vertelt de winkeleigenaar.

Sluiting Profile Gennep
Profile Gennep is de enige fietsenwinkel in Gennep. Toch zal deze, zonder last-minute overname, moeten sluiten. "Ik heb het altijd met heel veel voldoening en liefde gedaan. Ik heb alle energie in de zaak gestoken en altijd goed en trouw personeel gehad, maar het is helaas niet anders. Ik vind het vooral vervelend voor de klanten. Het voordeel van Profile is dat zij bij de dichtstbijzijnde Profilezaak opgevangen worden voor de fietsbeurten, maar ik hoop voor alle klanten dat er weer een fietsenwinkel in de buurt zal komen”, zegt Frans. Tot het afscheid van Frans eind december is er uitverkoop bij Profile Gennep.

Genieten
Ondanks het droevige nieuws over de winkel, heeft Frans zijn rust meer dan verdiend. "Ik heb eigenlijk al vier jaar pensioen”, lacht hij. "Ik zal altijd wel bezig blijven met fietsen als hobby. Mijn vrouw en ik gaan ervan genieten en hopen dat de gezondheid goed blijft.”

Meer berichten