Luxe appartementen gaan Gennepse skyline voor komende honderd jaar bepalen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Een impressie van de plannen. (Gemeente Gennep / MeyerBergman)</p>

Een impressie van de plannen. (Gemeente Gennep / MeyerBergman)

(Foto: Gemeente Gennep / MeyerBergman)

Luxe appartementen gaan Gennepse skyline voor komende honderd jaar bepalen

  •   keer gelezen

GENNEP | Iedereen die Gennep in komt rijden vanuit Ottersum moet het huidige panorama nog eens goed op het netvlies branden. Volgens een enthousiaste wethouder Rob Peperzak zal de Gennepse skyline namelijk voor de komende 100 jaar anders worden. De Gennepermolen, “een van de mooiste locaties van gemeente Gennep” aldus de gemeente, gaat de bakermat vormen voor 27 gloednieuwe woningen, allen binnen het luxere segment. Het plan moet recht doen aan de uitstraling als vestingstad.

Verdeeld over drie verschillende complexen zullen de 27 appartementen op deze locatie worden gerealiseerd. Om precies te zijn gaat het om 14 luxe appartementen, 7 panoramawoningen en 6 herenhuizen, naar verwachting startend met een vraagprijs rond de €300.000 euro. Dat er plannen waren om op deze locatie luxe appartementen te realiseren, was bekend. Echter blijkt het bouwplan omvangrijker dan de variant die vorig jaar oktober in een raadsinformatiebrief gepresenteerd werd. Waar er toen 7 luxe appartementen in de pijplijn zaten, daar is dit aantal nu dus verdubbeld. Momenteel is er een schaarste als het gaat om appartementen in dit segment, iets dat onderstreept wordt door het feit dat zo’n 180 belangstellenden aanwezig waren bij de eerste informatieavond omtrent dit plan. 

Oude brandweerkazerne
De locatie huisvest momenteel nog ook de oude brandweerkazerne. Deze blijkt echter niet meer te renoveren en zal zodoende tegen de vlakte gaan. De vrijgekomen ruimte zal ook gebruikt worden om appartementen te realiseren. Op de begane grond komt er ruimte voor bijvoorbeeld een horecagelegenheid met een terras. “Zo kunnen we meer verbinding maken met het centrum en de Niers, wat toch een beeldbepalende rivier is voor Gennep” aldus de wethouder. Dit alles zal in de zelfde stijl worden gebouwd, verwijzend naar het oude fabrieksterrein van de houtzagerij.

Ontwikkelaars
In de eerste fase van de plannen zal de gerenommeerde MeyerBergman Erfgoed Groep zich gaan ontfermen over de voorbereidingen. Deze organisatie is onder andere verantwoordelijk voor de restauratie van paleis Soestdijk. In samenwerking met het bekende architectenbureau DiederenDirixx hebben zij een plan opgesteld en het project vormgegeven. Ontwikkelaar Stam en De Koning bouw B.V. (SDK) zal het project uitvoeren.

Het is een prachtig plan geworden op een zeer markante locatie.

Ophogen
In de ontwikkelfase van het plan gaf het Limburgse waterschap aan dat er rekening gehouden moest worden met een dijkverhoging rondom de Niers van maar liefst 70 centimeter. Hierom moet ook de kademuur opgehoogd worden. Om te voorkomen dat de toekomstige bewoners vanuit hun luxe appartement uitkijken op slechts een muur, wordt het hele complex mee opgehoogd. Zo blijft het uitzicht op de Niers behouden.

Trots
Binnenkort wordt er een (vermoedelijk digitale) informatiebijeenkomst georganiseerd voor omwonenden, raadsleden en belangstellenden. Als vervolgens alles volgens plan verloopt kan de bouw starten begin 2022. De gemeente kijkt er nu al naar uit. “Het is een prachtig plan geworden op een zeer markante locatie waar Gennep echt trots op kan zijn als het gerealiseerd is.”

Meer berichten