3.7 miljard euro aan extra steunmaatregelen [UPDATE] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>De lege Markt in Veghel.</p>

De lege Markt in Veghel.

UPDATE

3.7 miljard euro aan extra steunmaatregelen

  •   keer gelezen

UPDATE:

REGIO | Het kabinet ziet af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen vanwege de coronacrisis. Het trekt 3.7 miljard euro extra uit voor nieuwe maatregelen. Zo komt er een extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij gesloten zijn.

Het kabinet zegt met de uitbreiding zoveel mogelijk te willen voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen.
De tegemoetkoming voor bedrijven met grote omzetverliezen wordt verhoogd. Afhankelijk van het omzetverlies bedraagt de subsidie tussen de 50 en 70 procent. Idee daarachter is dat bedrijven met de grootste verliezen, denk aan de horeca, de meeste steun krijgen.


3 december - 16.25 uur:

REGIO | De coalitie trekt waarschijnlijk honderden miljoenen extra uit voor bedrijven die door de coronacrisis een zeer groot omzetverlies lijden, zoals in de horeca. Helemaal rond is het echter nog niet. Robert van den Brand, voorzitter van KHN-afdeling Meierijstad, wacht in spanning af: “Het heeft ze in ieder geval wakker geschud”, zegt hij.

Het is de bedoeling dat er een extra tegemoetkoming komt voor bedrijven die meer dan 70 procent minder omzet hebben dan eerder. Zij kunnen 85 procent van hun vaste lasten terugkrijgen. De maatregel zou met terugwerkende kracht ingaan, vanaf 1 oktober.
De horeca, culturele sector en de evenementenbranche gaan hier flink van profiteren. Veel bedrijven in die sectoren verdienen momenteel bijzonder weinig.

50 KHN-afdelingen, verspreid over het hele land, voerden eerder deze week de druk op door te dreigen dat ze vanaf zondag 17 januari open zouden gaan. Het is niet bekend of deze oproep nu definitief van tafel is. “De extra tegemoetkoming is een stap in de goede richting. We wachten af hoe het pakket er daadwerkelijk uit gaat zien. Er zijn al een keer eerder dingen beloofd, die achteraf anders bleken te zijn”, aldus Robert.

Versoberingen
Als het kabinet daadwerkelijk honderden miljoenen uittrekt dan zijn de eerder aangekondigde versoberingen van financiële steunpakketten van tafel. Diverse maatregelen zouden per 1 januari worden afgebouwd.

Meer berichten