Speeltuin Gewoon Buiten wint €21.500 met de K2-challenge | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Namens het bestuur wensen wij u allen fijne feestdagen en heten wij u van harte welkom bij de opening van de fitnesstuin in de speeltuin in 2021.</p>

Namens het bestuur wensen wij u allen fijne feestdagen en heten wij u van harte welkom bij de opening van de fitnesstuin in de speeltuin in 2021.

(Foto: )

Speeltuin Gewoon Buiten wint €21.500 met de K2-challenge

  •   keer gelezen

OVERLOON | Speeltuin Gewoon Buiten heeft €21.000 euro gewonnen met de K2-challenge, een Brabants initiatief om de positie en het sociale systeem van de jeugd verder te verbeteren. Met het bedrag heeft het bestuur van de Overloonse speeltuin fitnesstoestellen gekocht, zodat in 2021 een fitnesstuin geopend kan worden. 

Woensdag 2 december vond de finale van de K2 wedstrijd plaats. Tien projecten kregen de opdracht om de ideeën te pitchen en zo kans te maken op het aangevraagde bedrag. In totaal viel er €50.000 euro te verdelen onder de verschillende projecten. Renuka de Kunder, voorzitter van het speeltuinbestuur, werd met haar pitch uiteindelijk vierde. Aangezien de top 3 winnaars niet veel geld aangevraagd hadden, bleef er voor de speeltuin €21.500 over.

Stichting het Gehandicapte Kind is hoofdsponsor van de Overloonse speeltuin en verhoogt hierom gewonnen prijzen en donaties met 50% tot €7500 per jaar door middel van de plusregeling. Vanuit deze plusregeling kon de speeltuin in 2020 nog gebruik maken van de ophoging en ontving nog eens €5110 euro extra. Dit geld wordt ingezet om iets te doen voor kinderen met een visuele beperking.

Onlangs maakte de speeltuin nog kans op een bijdrage vanuit het ANWB fonds. Helaas is de speeltuin voor deze wedstrijd buiten de prijzen gevallen. Desondanks wil het bestuur wel iedereen bedanken die wel gestemd heeft.

Meer berichten