Yask nieuwe exploitant binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Ondertekening overeenkomst Yask Facility Management en Gemeente Gennep.
Ondertekening overeenkomst Yask Facility Management en Gemeente Gennep. (Foto: Janine Verstappen | Gemeente Gennep)

Yask nieuwe exploitant binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare

  •   keer gelezen

GENNEP | Burgemeester Hans Teunissen en Mark Vonken, klantmanager bij Yask, tekenden donderdag 3 december een tienjarige overeenkomst voor de exploitatie van de sporthal, het zwembad, zaal Pica Mare en alle gymzalen in de gemeente Gennep. Per 1 januari 2021 neemt Yask Facility Management de exploitatie over van Optisport.

Met ruim 30 jaar ervaring en meer dan 600 medewerkers in de commerciële en maatschappelijke sector, is Yask een grote en ervaren organisatie op het gebied van facilitair management. Yask is onderdeel van familiebedrijf Vebego, behorend tot de top 3 grootste dienstverleners van Nederland. Het bedrijf staat erom bekend maatschappelijke waarde toe te voegen aan haar dienstverlening. Dat was een belangrijke voorwaarde in de aanbestedingsprocedure voor een nieuwe exploitant. Met de Rapid Impact Contracting (RIC) methode is gezocht naar een samenwerkingspartner, die past bij de sociale, duurzame en innovatieve ambities van de gemeente Gennep. Samen met Yask wil de gemeente werken aan een gezond en aantrekkelijk aanbod van sport en cultuur. Daarbij vindt de gemeente het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Ook wordt er ingezet op duurzame gebouwen en meetbare doelen.

Lokale partners
Yask zoekt nadrukkelijk samenwerking met lokale partners. Dat heeft al geleid tot mooie afspraken met onder meer 4Events, Gennep Doet Mee en Intos. Met andere partijen is Yask nog volop in gesprek om in de loop van 2021 tot een nauwe samenwerking te komen.

Geruisloze overgang
De dienstverlening wordt voortgezet, zodat klanten in het nieuwe jaar op vertrouwde wijze van het bestaande aanbod gebruik kunnen blijven maken. Daarnaast wordt snel een start gemaakt met het waarmaken van de ambities, die samen met de gebruikers van de accommodaties zijn opgesteld.

Online bijeenkomst
Voor geïnteresseerden is er donderdag 10 december van 19.00 tot 20.00 uur een online bijeenkomst. Daarin worden de gemaakte afspraken in de overeenkomst tussen Yask en de gemeente verder toegelicht. Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen. Tijdens deze bijeenkomst is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Men kan zich van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar gemeente@gennep.nl.

Meer berichten