SHC, psychische hulp, Muziekschool, Lionsclub en CD Reel to Real in het 12-uurtje | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
<p>Het is voor het Senioren Hobby Centrum in Mill een financieel lastige tijd. </p>

Het is voor het Senioren Hobby Centrum in Mill een financieel lastige tijd.

(Foto: Cockie Kremers)

SHC, psychische hulp, Muziekschool, Lionsclub en CD Reel to Real in het 12-uurtje

  •   keer gelezen

MILL | Tom Raaijmakers en Corné Kremers gaan ook in het nieuwe jaar door met Het 12-uurtje op zondagmiddag van 12.00 uur tot 14.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Toen ze eerder dit jaar dit programma begonnen gaf men aan het tot 1 januari te gaan doen. Maar gezien de vele positieve reacties van luisteraars gaan ze voorlopig nog even door. Tot wanneer precies is afhankelijk van de nieuwe programmering als de L.O.M. eind 2021 samen zal gaan met Omroep Land van Cuijk. Dit is een gevolg van de gemeentelijke herindeling tot de gemeente Land van Cuijk. Voor het zover is worden er eerst nog de laatste voorbereidingen getroffen voor de uitzending van aanstaande zondag 6 december. De volgende onderwerpen staan hiervoor in de agenda. 

Het is voor het Senioren Hobby Centrum in Mill een financieel lastige tijd. Dit jaar heeft men nog maar zeer beperkt de deuren open kunnen zetten. Door het coronavirus was vaker open zijn niet verantwoord. Maar vaste lasten zoals huur van het pand gaan wel gewoon door. In het 12-uurtje is een telefonisch gesprek met Hans van Baal over de toekomst van het SHC.

De maatregelen rond het coronavirus zijn voor iedereen lastig. Maar uit onderzoek blijkt dat vooral jeugd en jongeren er psychische problemen door oplopen. Anita Blonk van de Gagelhoeve in Mill is actief in dit werkgebied en vertelt in het 12-uurtje meer over de problemen en welke oplossingen er zijn om psychische problemen te voorkomen.

Muziek
Willem Pluk is actief als muzikant maar geeft ook muzieklessen bij Muziekschool Music Fun in Mill. In deze coronatijd zijn veel mensen begonnen met het bespelen van een instrument. Maar hoe is het om muzikant te zijn in coronatijd en hoe maak je een juiste keuze qua instrument als je dat wilt bespelen? Hierover bellen Tom en Corné met Willem Pluk.

Reel to Real is een band uit Mill en geeft al diverse jaren kapelconcerten in Mill. Dit jaar kan dit helaas niet met publiek. Daarom zal de L.O.M. het registreren en is het eind deze maand op Tv te zien. Maar ook lanceerden ze onlangs een CD met liedjes over lokale gebeurtenissen. Marcel peters is een van de muzikanten en is telefonisch te gast in het 12-uurtje.

Douwe Egbertspunten
Geer Verlinden uit Sint Hubert is al jaren actief bij de Lionsclub Nijmegen Brabantsepoort. Zij hebben als doelstelling om met de gezamenlijke kennis en hun netwerk zich in te zetten voor de jeugd. Zo houden ze sollicitatie trainingen op middelbare scholen en hebben ze jaren lang beroepen markten georganiseerd. Ook zetten zij zich via het verzamelen van Douwe Egbertspunten in voor voedselbanken. Hierover vertelt Geer meer in Het 12-uurtje.

Kersteditie
Tijdens kerst is er een extra editie van het 12-uurtje. Vrijdag 25 december, 1e kerstdag van 12.00 uur tot 15.00 uur. Niet alleen 1 uur extra maar met nog heel veel andere extraatjes. Zo kan iedereen nu al hartelijk groeten insturen die dan op 1e kerstdag in Het 12-uurtje te horen zijn. Niet alleen schriftelijk is dit mogelijk, maar u kunt ook gesproken groeten insturen. Spreek deze via uw smartphone of computer in en app of mail deze naar Het 12-uurtje. Ook kunt u uiteraard uw favoriete kerstplaat aanvragen.

App uw (gesproken) kerstgroeten naar: 06 22 888 404, mail uw (gesproken) kerstgroeten naar: kerst@het12uurtje.nl of stuur uw kerstgroeten per post naar: Het 12-uurtje Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill

Terugluisteren?
Interviews terugluisteren of meer weten? Abonneer je dan op de podcast van Het 12uurtje, check dan de Facebookpagina van het 12-uurtje. Meer informatie en een link om wereldwijd mee te luisteren is te vinden op www.het12uurtje.nl

Meer berichten