De Dr. PeelenCultuurprijs 2019 ging naar 'Kunst van het Geloven'.
De Dr. PeelenCultuurprijs 2019 ging naar 'Kunst van het Geloven'. Foto: Ed van Alem

Uitreiking Dr. Peelencultuur en stimuleringsprijs uitgesteld

Algemeen 337 keer gelezen

BOXMEER | In verband met het coronavirus en de bijkomende maatregelen heeft gemeente Boxmeer besloten de uitreiking van de Dr. Peelencultuurprijs en stimuleringsprijs uit te stellen tot nader orde. Het plan was om in januari de winnaars bekend te maken. 

Een definitieve datum voor de uitreiking is nog niet gekozen. Ook de wijze waarop is volgens de gemeente nog niet duidelijk. “Dit is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen tegen die tijd. Zodra er meer bekend zullen we dit weer laten weten.”

Genomineerden
Voor de Dr. Peelen Stimuleringsprijs zijn dit jaar twee genomineerden, namelijk de werkgroep ‘Overloon War Cemetery’ en Luuk Weerts als persoon die gedeeltelijk zijn werkzaamheden voor het oorlogsmuseum Overloon uitvoert. Genomineerd voor de Dr. Peelencultuurprijs zijn, in willekeurige volgorde: muzikant en regisseur Roel Verheggen, cultureel festival Schijt aan de Grens en singer-songwriter en producer BJ Baartmans.

Bevordering van cultuur
De Dr. Peelen Cultuurprijs is door het college van Burgemeester en Wethouders in het leven geroepen om waardering te tonen voor iedereen die zich op cultureel gebied inzet, en anderen weet te stimuleren een culturele bijdrage te leveren. Hierdoor wordt het aanbod en de deelname in cultuur in de gemeente bevorderd. De winnaar van de Dr. Peelen Cultuurprijs krijgt een bronzen beeldje van Dr. Peelen, vervaardigd door kunstenaar Sias Fanoembi. Ook krijgt de winnaar een geldbedrag van 750 euro.

De Stimuleringsprijs is in 2015 ingesteld en is een stimulans voor een relatief nieuw initiatief op het gebied van cultuur en kunst in de breedste zin van het woord. Deze winnaar ontvangt een geldbedrag van 250 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant