Afbeelding

GroenLinks en PvdA: samen de verkiezingen in

Algemeen 457 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | GroenLinks en de PvdA hebben de handen ineengeslagen voor de herindelingsverkiezingen in november 2021 voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Samen gaan ze de verkiezingen in: Er komt één lijst GroenLinks-PvdA.

De afgelopen maanden zijn er gesprekken gevoerd tussen de besturen van GroenLinks en PvdA. Tijdens deze gesprekken is duidelijk geworden dat beide partijen, ieder met hun eigen accenten, duidelijke overeenkomsten hebben op hun visie voor de nieuwe gemeente. Samen willen ze een progressief, sociaal en groen geluid laten horen in de nieuwe gemeenteraad van het Land van Cuijk.

Een krachtige partij
De besturen van de partijen GroenLinks en PvdA hebben dan ook besloten samen één lijst te vormen tijdens de herindelingsverkiezingen. Bij ledenvergaderingen van de twee partijen in de afgelopen weken hebben ook de leden met deze samenwerking ingestemd. Onder de naam GroenLinks-PvdA doen de partijen mee aan de herindelingsverkiezingen in november 2021. Beide partijen vinden het van belang dat er in de gemeenteraad van de gemeente Land van Cuijk een krachtige partij ontstaat die de gemeente groener, socialer en progressiever kan maken. Door samen één lijst te maken kunnen de gezamenlijke partijen dat geluid nog beter laten horen.

Samenwerkingsovereenkomst
Er zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend tussen GroenLinks en PvdA. In deze overeenkomst staan verschillende afspraken die de partijen hebben gemaakt om tot één verkiezingsprogramma, één kieslijst en één lijsttrekker te komen. Een kandidatencommissie bestaande uit leden van beide partijen zal deze lijst gaan samenstellen en een voordracht doen voor een lijsttrekker. Ook zal een werkgroep bestaande uit leden van beide partijen een conceptverkiezingsprogramma opstellen. Het is de bedoeling dat de leden van GroenLinks en de PvdA in het voorjaar van 2021 het programma en de kandidatenlijst gaan vaststellen.

Huidige samenwerking
In verschillende gemeenteraden in de regio werken GroenLinks en PvdA al langer samen. In Boxmeer zijn beide partijen vertegenwoordigd in PK Boxmeer, samen met D66. In Cuijk hebben beide partijen een afzonderlijke fractie, maar zoeken fractievoorzitters Mike van Diemen (GroenLinks) en Esmee van der Ham (PvdA) vaak de samenwerking op. Zo hebben beide partijen in Cuijk in de afgelopen periode samen de commissievergaderingen voorbereid. In Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zijn op dit moment geen GroenLinks of PvdA fracties actief, maar ook hier hebben beide partijen leden die op de nieuwe lijst GroenLinks-PvdA zullen komen te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant