Zowel de kinderen als de volwassenen genieten ervan. (foto: Dorry Smeets)
Zowel de kinderen als de volwassenen genieten ervan. (foto: Dorry Smeets)

Nieuwjaarswensen kinderen Gennep-Zuid: ‘Ik geniet hier echt van'

Algemeen 615 keer gelezen

GENNEP| Nog even en we wensen elkaar op 1 januari een gelukkig en met name een gezond nieuwjaar toe. 2020 zal in ons geheugen gegrift blijven als het jaar van de corona en de vele maatregelen. Maar we kijken optimistisch vooruit naar een betere tijd. Dat doen de kinderen in Gennep-Zuid ook door in de wijk langs de deur te gaan met de kreet “Zalig nieuwjaar!”, om vervolgens iets lekkers te krijgen. Een actie waarin de Wijkraad een belangrijke en aanmoedigende rol speelt. 

Door Dorry Smeets

“Ik ben geboren in Gennep-Zuid”, vertelt wijkbewoonster Jamie Dekker. ”Het was hier een traditie dat de kinderen op nieuwjaarsdag langs de deur kwamen. Een aantal jaren heb ik in oost gewoond en daar was het een stuk minder. Op een gegeven moment kwam er niemand meer langs.” Toen ze vier jaar geleden weer naar Gennep-Zuid verhuisde, merkte ze dat ook hier de animo flink teruggelopen was. “Ik wilde het nieuw leven inblazen door het op Facebook te zetten, maar in je eentje bereik je niet zoveel.” Ze benaderde daarom vorig jaar voorzitter van de Wijkraad Claudia van Dijk, die direct heel enthousiast was. “Samen hebben we het op poten gezet door er via de media bekendheid aan te geven en tassen uit te delen op basisschool De Ratel. Sommige klassen waren zelfs versierd.” Het werd een groot succes. “Bij verschillende mensen waren wel 120 kinderen geweest. Ik had echt niet kunnen dromen dat het zo groot zou worden.”

Kleurplaat
Gennep-Zuid telt bijna 1800 adressen en heeft al tien jaar een hele actieve Wijkraad. Eén van de bestuursleden is Rick Rütter: “Wij ondersteunen veel initiatieven en organiseren regelmatig iets. Voorbeelden hiervan zijn de kerstpakkettenactie, workshops, filmavonden, spooktochten en burendagen. Daarnaast hebben we in deze coronatijd, samen met De Mouter, al zeker 300 maaltijden rondgebracht.” Met Jamie zet hij zich dit jaar in voor de actie nieuwjaarswensen. “Wij doen dit nu, maar hopen dat het uiteindelijk een vanzelfsprekendheid wordt.” Deze week ontvangen alle huishoudens in de wijk een poster in de brievenbus met de oproep om mee te doen. Rick: “Daar staat op hoe je momenteel veilig – het liefst verpakt – snoep kunt geven; vanwege corona géén geld. De poster bevat ook een kleurplaat. Wie meedoet mag hem bij de voordeur hangen. Het zou leuk zijn als deze – gekleurd of ongekleurd – nu al te zien is. Dat is een duidelijke herkenning voor de andere mensen.”

Foto’s
Ze verwachten veel enthousiaste kinderen, die zich aan de maatregelen houden om alles veilig en verantwoord te laten verlopen. Tussen 9.30 en 13.30 uur zullen zij bij een groot aantal buurtbewoners welkom zijn. “Misschien leuk om dan foto’s te maken en deze achter te laten op onze Facebookpagina”, stelt Rick voor. Jamie gelooft in het succes: “We krijgen nu al geweldige reacties; ik geniet hier echt van. Fijn om het nieuwe jaar zo te beginnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant