<p>Ben jij sportief, daadkrachtig, enthousiast en een deel van de dag beschikbaar dan ben je welkom om eens het gesprek aan te gaan met één van onze brandweermannen/vrouw.</p>

Ben jij sportief, daadkrachtig, enthousiast en een deel van de dag beschikbaar dan ben je welkom om eens het gesprek aan te gaan met één van onze brandweermannen/vrouw.

(Foto:)

De Cuijkse brandweer is op zoek naar versterking

  •   keer gelezen

CUIJK | Altijd al eens zitten denken om bij de brandweer te gaan, maar is het er nog nooit van gekomen? Dan is nu de kans. “We lopen er tegenaan dat een aantal van ons na dertig a veertig jaar zijn gestopt. Ze vinden het mooi geweest.” aldus postcommandant Marc Driessen. “Dus zijn we op zoek naar daadkrachtige mensen die zich willen inzetten voor de gemeenschap.”

“Dat die mensen na al die jaren weg gaan kunnen wij ze niet kwalijk nemen natuurlijk” vertelt Marc verder. “Het zegt juist iets over de gezelligheid binnen de post.” Ook bevelvoerder Martijn ten Haaf spreekt hartelijk over de sfeer die er bij de Cuijkse brandweerlieden hangt: “In principe krijg je er een groep vrienden bij. Je bent er echt voor elkaar.” Martijn benadrukt echter direct dat het meer is dan enkel een gezellige hobby. “Het is écht wel een vak. Je moet daadkrachtig zijn, sportief, en goed in teamverband kunnen werken.” Marc vult aan: “Je weet nooit wanneer je wordt opgeroepen, of waarvoor. Dat maakt wel dat het verre van standaard is. Geen opdracht is hetzelfde!”

Iedereen die het wel ziet zitten en nieuwsgierig is geraakt, is van harte welkom om eens het gesprek aan te knopen met één van de Cuijkse brandweermannen of vrouwen. “Wij snappen het als de drempel hoog lijkt. Daarom kun je ook gewoon eens een kijkje komen nemen. Een soort meeloopdag. Dan weet je precies of het iets voor jou is.”

Belangrijk om te weten is dat leden van de brandweer in principe zeven dagen per week beschikbaar moeten zijn. Marc: “Uiteraard houden we rekening met je werktijden. En als je een keer wat privé dingen heb, bijvoorbeeld een feestje, dan meld je je gewoon af. Geen punt.”

Het duo wil verder benadrukken dat Brandweer post Cuijk een jonge, goed gemotiveerde en vooral gezellige club mensen is die klaar staat voor Cuijk en omstreken. Begint het te kriebelen? Neem contact op met postcommandant Marc Driessen via m.driessen@brwbn.nl

Meer berichten