Het spel Cartamore.
Het spel Cartamore.

Cartamore: leuk en spannend kaartspel voor jong en oud(er)

Algemeen 955 keer gelezen

MOLENHOEK| Nederland is weer in de ban van de spelletjes. Dat is in elk geval een positieve opbrengst van deze coronatijd. Piet van Eekelen, lid van KBO Molenhoek, bedacht samen met zijn jongere broer, een fervent bridger, het kaartspel Cartamore. Een leuk en spannend spel voor jong en oud(er). In verband met het feit dat veel ouderen nu langere tijd alleen zitten, heeft hij het spel geüpdatet en geschikt gemaakt om door één persoon gespeeld te kunnen worden.

Waar gaat het om? Zoals bij veel kaartspellen moeten er rijtjes worden verzameld. Rijtjes van ruiten, klaveren, harten en schoppen, oplopend in waarde. Die rijtjes staan in een houten blok met sleuven. Erg prettig, want dat is overzichtelijk en je hoeft de kaarten niet vast te houden. Voor senioren vaak, maar zeker ook voor kleinkinderen prettig! Het is mogelijk om één spelletje te spelen, maar er kan ook met een scorelijst worden gespeeld. Dan kan dit spel beslist een mooie manier zijn, om een middag of avond gezellig door te brengen. Als je alleen bent, kun je het spel ook alléén spelen. Ook daar is een instructie voor.

Mooie uitvoering
Het spel ziet er mooi uit, met mooie houten kaartenblokken. Er zijn spellen te spelen door één persoon of door twee personen. Er zitten ook duidelijke instructies bij voor de diverse spelmogelijkheden. Bestellen kan via p.eekelen39@gmail.com

Piet van Eekelen (81) is niet uit op winstbejag. “Mijn doel met dit spel is om ouderen, maar ook anderen, gewoon een leuk spel te bieden. Een spel dat je alleen kunt spelen, maar ook heel goed met een kleinkind. Ze leren er spelenderwijs tellen mee en de verschillende kleuren en soorten van het kaartspel. Mijn kleindochter is er al echt goed in.”

Opa Piet en kleindochter Bouke spelen Cartamore.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant