<p>&#39;Reel to Real&#39; tijdens een editie van SumMmertime in Gennep.</p>

'Reel to Real' tijdens een editie van SumMmertime in Gennep.

Band Reel to Real speelt voor Stichting HoPe op L.O.M. Tv

  •   keer gelezen

MILL | Sinds een aantal jaren brengt de Millse band Reel to Real onder veel belangstelling licht en sfeer in de laatste dagen van december met hun concert in de twaalfde-eeuwse Mariakapel in Mill. Elk jaar gaat de opbrengst van dit concert naar de Stichting HoPe, die zich inzet voor de kinderen in Peru. Helaas leek corona ook hier een spelbreker te worden. Afblazen was voor de band echter geen optie en zo kwamen ze op het idee van een online-concert. Een mooi moment om dan hun cd te presenteren, waarvan de opbrengst bestemd is voor HoPe.

Reel to Real bestaat uit Frans Heijs (gitaar en contrabas), Marcel Peters (zang, tenor banjo, mondharmonica, gitaar) en broer Ronald Peters (zang, accordeon, gitaar en fluit). Ze treden al vele jaren op met Ierse volksmuziek. Elk jaar passen ze hun repertoire aan als ze een concert geven in de Mariakapel, omdat de prachtige akoestiek van de middeleeuwse kapel vraagt om rustige, melancholische nummers. Een vaak geziene gast bij hun optredens is zangeres Esther Croezen. De laatste jaren zingt ze mee bij de kapelconcerten. Dit jaar kan Frans Heijs door een blessure helaas niet meedoen, maar voor hem is een waardige vervangster gevonden. Suze Stiphout, een contrabassist uit Den Haag, wil naar ons Noord-Brabantse Mill afreizen om zijn plaats in te nemen.

De band treedt nu op voor de camera’s van de Lokale Omroep Mill. Het concert is gratis te bekijken vanaf 29 december om 16:00 uur. Het is een aantal dagen elke 4 uur te zien. Ook online en via uitzending gemist is het te zien via www.lokaleomroepmill.nl

Het publiek wordt getrakteerd op een bijzonder optreden.
Het Mariakapelconcert van 2019 is opgenomen op cd en bevat een speciale set met eigen nummers, die qua muziek geïnspireerd zijn op de Ierse muziek en qua inhoud op hun jeugd doorgebracht in Mill. Zo zingen ze bijvoorbeeld over de vele kroegen in Mill waar vroeger “een pilske nog maar amper fieftig cent kostte”. Natuurlijk ontbreken de herkenbare Ierse nummers als Fields of Athenry en Parting Glass niet op de cd; het zijn de nummers waar Esthers gouden stem zo mooi tot zijn recht komt. De hele cd wordt opnieuw ten gehore gebracht.

Met de aankoop van de cd wordt het werk van HoPe ondersteund. De cd kost €15,- en is vanaf 29 december te bestellen via kapelconcertcd@gmail.com. Kijk voor meer informatie en de stream op de facebookpagina van Reel to Real of op YouTube. De livestream is op 29 december eveneens te zien op www.lokaleomroepmill.nl/live-streams

Meer berichten