Impressie van het Romeins Kwartier in Cuijk. (Impressie: Communicatiebureau Di-visie)
Impressie van het Romeins Kwartier in Cuijk. (Impressie: Communicatiebureau Di-visie) Foto:

Wat gebeurde er in januari 2020?

Algemeen 287 keer gelezen

BOXMEER / SINT ANTHONIS | Het jaar 2020 begon direct met heftig nieuws, getuige een aantal misdaden gepleegd in zeer korte tijd. Op nieuwjaarsnacht werd Boxmeer opgeschrikt door een gewapende woningoverval aan de Begijnenstraat. Slechts vijf dagen later werd de Jan-Linders in Sint Anthonis het slachtoffer van een overval. Toevalligerwijs vond er op precies dat moment ook een beroving plaats aan de Koorstraat in Boxmeer.

CUIJK | Communicatiebureau Di-visie presenteerde het ambitieuze plan omtrent het Romeinse Kwartier nabij de Sint Martinuskerk en Maaskade in Cuijk. Het experience centre, een grote blauwe schaal op een sokkel geïnspireerd door een scherf van Millefioiri-glas die in de vitrine van de Werkgroep Archeologie Cuijk (WAC) ligt, moet het ware hoogtepunt van ‘Ceuclum’ worden. De kosten van dit alles zijn geschat op ruim 4 miljoen euro. Met het plan willen gemeente en Di-visie Cuijk meer op de toeristische kaart zetten.

MILL EN SINT HUBERT | Eind januari mochten inwoners van gemeente Mill en Sint Hubert naar de stembus voor het referendum over de toekomst van de gemeente. Wel of niet samengaan met gemeenten Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis tot één grote supergemeente Land van Cuijk. Zestig procent van de inwoners bracht zijn of haar stem uit, waarvan ruim driekwart voor de fusie. Per januari 2022 houdt de gemeente Mill en Sint Hubert dus op met bestaan en gaat ze over in gemeente Land van Cuijk.

Jan Linders in Sint Anthonis overvallen. (Foto: SK-Media)
Bewoners van Mill brengen hun stem uit. (Foto: SK-Media)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant