<p>Gijs Snijders kroonde zich voor de derde maal Koning van de Metworst. (Foto: Bas Delhij)</p>

Gijs Snijders kroonde zich voor de derde maal Koning van de Metworst. (Foto: Bas Delhij)

Wat gebeurde er in februari 2020?

  •   keer gelezen

HEIJEN | Om bewoners te voorzien van informatie rond de uitbreidingsplannen van de haven in Heijen, werd op woensdag 19 februari een infoavond georganiseerd door gemeente Gennep. Veel Heijenaren zijn fel gekant tegen de plannen. “De kernpunten zijn de zeer sterk toenemende verkeersproblematiek, aantasting van de leefomgeving en leefbaarheid. Ook moet er een duurzame oplossing komen voor de grote problemen van de Waterwoonwijk” stelde dorpsbewoner Pierre Hendriks. “Hoe kan het dat het college van B en W, waarvan slechts één wethouder aanwezig was, zich nu nog steeds onttrekt aan de door de projectgroep geschetste knelpunten? Géén regie nemen betekent dat de bedrijven uitmaken wat er gaat gebeuren”

CUIJK | Cuijk on Ice is gestopt met het organiseren van de ijsbaan. Frans Bus, die het initiatief voor een ijsbaan in het centrum van Cuijk in 2008 nam en elf succesvolle edities realiseerde, vindt het na elf jaar genoeg geweest. Ook zijn vrouw Connie en medebestuurslid Gerard staan achter dit besluit. "Het werk is in al die jaren hetzelfde gebleven, maar wij zijn ondertussen elf jaar ouder geworden", vertelt Frans.

BOXMEER | Gijs Snijders is maandag 24 februari winnaar geworden van de Metworstrennen. Daarmee kroonde de 19-jarige ruiter zich alweer voor de derde maal tot 'Koning van de Metworst'. Eerder was Snijders al de snelste op het Vortums Veld in 2018 en 2016. Het ondanks het natte weer goed bezochte evenement trok opnieuw duizenden bezoekers.

Meer berichten