Premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus kondigden de intelligente lockdown aan
Premier Mark Rutte en minister Ferd Grapperhaus kondigden de intelligente lockdown aan

Wat gebeurde er in maart 2020?

Algemeen 161 keer gelezen

BOXMEER | Zondagavond 1 maart werd de Boxmeerse tonprater Frank Schrijen dood aangetroffen in zijn woning aan de Steenstraat. De Boxmerenaar bleek op woensdag 26 februari op gruwelijke wijze te zijn vermoord door de 26-jarige Carli A. De verdachte, afkomstig uit Trinidad en Tobago en woonachtig in het asielzoekerscentrum bij Echt, zou Schrijen met een stuk hout op het hoofd hebben geslagen, hebben vastgebonden om vervolgens de keel door te snijden. A. ontkent Schrijen met opzet te hebben gedood. Medio 2021 vindt de inhoudelijke rechtszaak tegen A. plaats

REGIO | Medio maart greep het coronavirus in sneltreinvaart om zich heen. Het kabinet besloot hierom een ‘intelligente lockdown’ in te voeren. Alle horeca, maar ook sportclubs, scholen en uitgaansgelegenheden moesten de deuren sluiten. Winkels werden verplicht veiligheidsmaatregelen te nemen. Mensen met een contactberoep mochten dit tijdelijk niet uitoefenen. Tot op heden houdt het virus het land, en heel de wereld, voor nog steeds onbepaalde tijd in zijn greep.

BOXMEER | De gedwongen sluiting van uitgaansgelegenheden had tot gevolg dat theater de Weijer in Boxmeer failliet ging. "De maatregelen vanuit de overheid zijn natuurlijk begrijpelijk, maar ze hebben een enorme impact op onze organisatie en als particulier theater zonder structurele subsidie is dit niet te dragen” schreef het theater op vrijdag 27 maart. "Dit betekent dat De Weijer deels failliet gaat en dat wij met pijn in het hart ook ons geweldige team moeten laten gaan.”

De Boxmeerse tonprater Frank Schrijen werd dood aangetroffen in zijn woning
Door de maatregelen rondom het coronavirus moest theater De Weijer noodgedwongen stoppen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant